Aikakone-logo


SCIENCE FICTION &
FANTASIA

Aloitussivu

Aikakone FAQ

Sisältö

Mitä uutta Aikakoneessa

Kirjailija- & taiteilijatietoa Aikakoneessa

Uudet kirjat

Kirja-arvostelut

Kolahtaneita kirjoja

DVD-elokuvat

Uutisia

Aikagalleria

Kuukauden kuva

Aikakoneen linkit

Aikakoneen arkisto

Kaikkiruokaisen päiväkirja

Lukijoiden äänet

Palaute

Kapteeni Kuolio

Aikakartta

Kolahtaneita kirjoja

Kolahtaneita
kirjoja
Kolahtaneita kirjoja on Aikakoneen erikoiskirjapalsta. Se ei esittele uutuuksia, vaan pyrkii löytämään harrastajien hyllyistä ja mielenkomeroista teoksia, joita ehkä enää ei kirjakaupoista eikä välttämättä kirjastoistakaan saa, mutta jotka ovat aikoinaan tehneet lukijaansa vaikutuksen. Tällä palstalla tullaan esittelemään sekä unohduksiin painuneita teoksia, aivan silkkoja kiintoisia kuriositeetteja, huonoudessaan jo riemukkaita kalkkunatekeleitä että sellaisia vähän tunnettuja (tai ei alaamme liittyviksi tiedettyjä) sf- ja fantasiakirjoja, jotka ansaitsisivat laajemman huomion.

Onko Sinulle joskus jokin kirja kolahtanut - kirja, jota ei ylen laajalti tunneta ja jonka uskot olevan esittelyn arvoinen; johon toivoisit kenenkä tahansa meistä tarraavan, kun törmäämme siihen divarissa? Huomaa, että kirjan bibliofiilinen arvo on aivan sivuseikka - pääasia on se, että tämän nimenomaisen kirjan sisällössä on sitä jotakin.

Jos on, lähetä Aikakoneeseen esittely kirjasta (yhteystiedot Aikakone FAQ:ssa), sen julkaisutiedot, ja ennen kaikkea kerro miksi teos on omasta mielestäsi merkittävä.

Edelläkäyvä oli Johanna Sinisalon laatima Kolahtaneita kirjoja -palstan alkuperäinen esittely Aikakoneesta 2/1990. Samat säännöt pätevät yhä mutta esiteltäväksi voi ottaa myös uusia kirjoja, joihin haluaa kiinnittää Aikakoneen lukijoiden huomion. Uusien suomenkielisten kirjojen esittelyt pyrimme kuitenkin ohjaamaan varsinaiselle kirja-arvostelupalstallemme. Se, että joku jo on esitellyt jonkun kirjan, ei tarkoita etteikö siitä voisi kirjoittaa eriävää mielipidettä. Sana on vapaa (no, kohtuullisen vapaa).

Lisäämme tälle palstalle myös ainakin osan alunperin lehtemme paperiversiossa ilmestyneistä Kolahtanut kirja -jutuista (ja muutamia muissakin yhteyksissä julkaistuja tekstejä), ehkäpä ajan mittaan ne kaikki.


Suomenkielisiä kirjojaVieraskielisiä kirjojaArvosteluja vuosien 1998-2001 suomenkielisistä tieteis- ja fantasiakirjoista

Arvosteluja vanhemmista suomenkielisistä tieteis- ja fantasiakirjoistaTakaisin sivun alkuun