Aikakone-logo


SCIENCE FICTION &
FANTASIA

Aloitussivu

Aikakone FAQ

Sisältö

Mitä uutta Aikakoneessa

Kirjailija- & taiteilijatietoa Aikakoneessa

Uudet kirjat

Kirja-arvostelut

Kolahtaneita kirjoja

DVD-elokuvat

Uutisia

Aikagalleria

Kuukauden kuva

Aikakoneen linkit

Aikakoneen arkisto

Kaikkiruokaisen päiväkirja

Lukijoiden äänet

Palaute

Kapteeni Kuolio

AikakarttaLukijoiden äänet 2001
Lukijoiden äänet -palstalle on koottu Aikakoneen lukijakunnan kommentteja lehdestä ja sen sisällöstä. Osa on tullut "virallisilla" palautelomakkeillamme ja osa on poimittu muusta kirjeenvaihdosta. Kursivoidut kommentit ovat toimituksen käsialaa. Viestit ovat aikajärjestyksessä joten uusimmat löytyvät jutun lopusta. Edellisvuosien viestit ovat omina tiedostonaan otsikoilla Lukijoiden äänet 1997-98, Lukijoiden äänet 1999 ja Lukijoiden äänet 2000.

Juhani & Leena


6. tammikuuta 2001

Tervehdys! Erittäin mielenkiintoiset ja monipuoliset sivut. Hienoa työtä! Yksi kysymys voisittekos kenties julkaista kirjoittamiani novelleja sivustollanne?

Perttu Brännare19. tammikuuta 2001

Olisiko mahdollista saada mistään esim. jonkun tietyn suomalaisen kirjailijan elämän kertaa tai muuta yksityiskohtaisempaa tietoa?

Tuuli Lamminmäki21. helmikuuta 2001

Oikein hyvät sivut kun näitä olen jo aika kauan lueskellut. Asiani on tämä; aikani keskusteltuani erinäisillä foorumeilla fantasiasta porukka on alkanut pikkuhiljaa harkitsemaan julmaa murhaani. Syynä on yksinkertaisesti se että kaikki muut ovat sitä mieltä että Tolkien on fantasian isä ja minun mielestäni on lievästi nurinkurista pitää Herra Tolkienia jonkin asian luojana jos asia on ollut olemassa jo monissa eri muodoissa reippaasti ennen? Seuraavaksi, Onko Jordanin kirjoissa yhtään omaperäistä asiaa? Minua hämmentää lukea asioita jotka löytyvät lähestulkoon sanatarkasti mm Moorcockilta, Herbertiltä ja muutamilta muilta tutuilta kirjailijoilta. ja kysymykseen; mitä lupaavaa on fantasiarintamalta tulossa tämän vuoden aikana? Siis jotain muutakin kuin joku perähikiän viaton orpopoika pelastamassa maailma ja kärsimässä traagista kohtaloaan sankariporukkansa kanssa?

TD14. maaliskuuta 2001

MOi! Tulin katsastamaan että onko sivuillanne Mauri Kunnaksesta tietoa. En löytänyt mitään muuta, kun tietoa maurin kirjasta. Olisi aivan loistavaa jos löytäisin täältä myöskin kirjailijoista tietoa. Teen nytten mauri Kunnaksesta tutkielmaa enkä ole löytänyt kovinkaan paljon tietoa... mutta kyllä tämän tutkielman valmiiksi saan!!! Muuten teillä on kuyllä ihan kivat sivut!

Laura Lindell15. maaliskuuta 2001

Psykedelia-kannet olivat vahvoja elämyksiä. Olin jo aiemmin törmännyt siinä puoleen tapauksista ja edelleenkin olen valmis pitämään Adam and Eve 2020 AD -kirjan kanttaa ehkä kautta aikain kehnoimpana kansikuvana. No, Kissa muurin läpi on kyllä aika lähellä.

Jukka Halme'

15. maaliskuuta 2001

Tervehdys -- pikainen kiitos uudestisyntyneelle Aikakoneelle. Uudistunut taustavaritys toimii mukavasti ja hieno jatko aikagallerialle tuo psykedeliaplajays. Erityisesti olin iloinen Malzbergin BEYOND APOLLO kannen mahtuessa mukaan - on omia suosikkejani omituisten kansien kasassa. Moorcockin FINAL PROGRAMME omaa ainakin yhden upean brittipainoksen jonka 'tajunnan rajayttava' kansi olisi sopinut valikoimaan mukaan.. mutten muista kuka sen teki, saati mille kustantajalle. Philip Jose Farmerin THE LOVERS kuten myos omaa upean, joskin varsin erikoisen, kannen yhdessa jenkkipokkaripainoksessaan.. mutta kun ei ole kirjoja saataville en voi kuin suositella kerailijoille niiden koluamista divareista. Siina se - ei muuta kuin kiitoksia vaan toistamiseen, ja toivottavasti aikaa riittaa Aikakoneen elvyttamiseen. Edelleen paras suomalainen sf 'lehti'.

Juha Lindroos16. toukokuuta 2001

Miksi vanhemmista kirja-arvosteluista noin puolia ei pysty lukemaan?

Markus5. kesäkuuta 2001

Hyvä Jukka Halme, haista paska! Arvostelussasi kolhit aika kovalla kouralla Margaret Weisn hengen miekkaa, itse en ole lukenut kyseistä kirjaa, ja jokaisella on omat mielipiteensä mutta Weisn haukkuminen keskinkertaiseksi kirjailiaksi on jo kohtuu paksua. Ymmärrän että et ehkä pidä fantasiasta, mutta silloin sinun ei pitäisi arvostella fantasiakirjoja. Niin moni ympäri maailmaa ylistää Weisä, (minä itse mukaanlukien, jos et jo arvannut) että keskinkertaiseksi alentamisen sijasta olisit voinul kirjoittaa vaikka "itse en Weisn kirjoituksista pidä". Sallinet että pidän sinua täydellisenä aivokääpiönä kun et Dragonlance kirjoista tunnu pitävän, arvostan kyllä yksilön vapautta, mutta esim. Margaretin Kronikat trilogiaa parempaa kirjasarjaa en ole vielä lukenut, ilmoitan sitten jos näin tapahtuu. Käännöstyöstä en mene sanomaan mitään, sillä minulle se kelpaa. Kirjoissa esiintyy painovirheitä, Mutta mitä väliä sillä on kun ymmärtää mitä lukee, suunnattomia asiavirheitä en ole löytänyt kuin paikkojen nimissä. Mutta hauskaa kesää kaikille, myös sinulle idiootti.

Juho Ruuttunen7. kesäkuuta 2001

olet melko tyhmä tiesitkö ja menet pilkkaamaan huippu kirjailiaa saaplarin mummo hyppää koskeen paska apinan runkkari

Pekka PöllöLähetä meille omat terveisesi oheisella palautelomakkeella.


Takaisin sivun alkuun