Aikakone-logo


SCIENCE FICTION &
FANTASIA

Aloitussivu

Aikakone FAQ

Sisältö

Mitä uutta Aikakoneessa

Kirjailija- & taiteilijatietoa Aikakoneessa

Uudet kirjat

Kirja-arvostelut

Kolahtaneita kirjoja

DVD-elokuvat

Uutisia

Aikagalleria

Kuukauden kuva

Aikakoneen linkit

Aikakoneen arkisto

Kaikkiruokaisen päiväkirja

Lukijoiden äänet

Palaute

Kapteeni Kuolio

Aikakartta

Mitä uutta AikakoneessaTässä yleisön pyynnöstä perustetussa osuudessa luetellaan kaikki kuluvan vuoden aikana Aikakoneeseen tehdyt olennaiset päivitykset. Edellisvuosien päivitykset ovat tiedostoissa Mikä oli uutta 1998, Mikä oli uutta 1999 ja Mikä oli uutta 2000. Korjauksia ja hienosäätöjä saatetaan tehdä useamminkin mutta tuskin kukaan jokaisesta pilkunviilauksesta haluaa kuulla! Vanhentuneiden tietojen poistosta (lähinnä tapahtumakalenterista) ei erikseen tiedoteta.

Juhani


23. joulukuuta 2001

Aikakone muutti kaksi päivää sitten itsensä uloshinnoitelleelta Jippiiltä tamperelaiselle CapNovalle ja muuton vaatimien järjestelyjen myötä on lievä kiinnostus päivittämiseenkin herännyt pitkästä pitkästä aikaa. Aluksi saatoimme ajan tasalle Aikakone FAQ:n mutta muuten olemme vielä keskittyneet ulkoasun yhtenäistämiseen, mikä kyllä ottanee jonkin verran aikaa.


28. elokuuta 2001

Onkin jo aika kauan siitä kun täällä viimeksi on nähty mitään todella uutta. Kesäkuussa alettiin uudistaa sivuston ulkoasua mutta prosessi on yhä puolitiessä ja lisähienosäätöjä tarvitaan. Ainoa uusi teksti tänään on Kaikkiruokaisen päiväkirjan uusi luku, jossa pistetään Windows toimimaan Linuxissa, eli lisää tietotekniikkajaaritusta.


8. heinäkuuta 2001

Aikakoneen arkistoon on lisätty linkki Leena Peltosen kotisivulle artikkeliin Näin galaksi keittää, joka alunperin ilmestyi paperi-Aikakoneen numerossa 4/1990. Leenan kotisivuilta suosittelemme myös artikkelia Roger Zelazny: Damnation Alley - sankarin tie.


27. maaliskuuta 2001

Eeva-Liisa Tenhunen kirjoittaa Johanna Sinisalon romaanista Ennen päivänlaskua ei voi.


25. maaliskuuta 2001

Pieniä täydennyksiä Uusiin kirjoihin.


15. maaliskuuta 2001

Aikagallerioihin on lisätty Psykedelia saapuu tulevaisuuteen, katsaus 1960-70-lukujen kuvakieleen sf-kirjojen kansitaiteessa. Kirja-arvosteluihin lisätty Risto Isomäen Herääminen, Ken MacLeodin Tähtijaosto ja Dan Simmonsin Endymionin nousu. Uudempien arvostelujen luettavuutta on lisätty poistamalla sivuilta taustatekstuuri.


14. maaliskuuta 2001

Pieniä täydennyksiä ja korjauksia tämän ja viime vuoden Uusiin kirjoihin.


8. maaliskuuta 2001

Uudet kirjat 2001 -listaus on perustettu. Vuosien 1998, 1999 ja 2000 listaukset on käyty läpi ja päivitetty.


4. maaliskuuta 2001

Suurin vahvuutemme 1900-luvulla olivat säännöllisesti päivitetyt listaukset uusista kirjoista. Vuonna 2000 ne päivitettiin kaksi kertaa. Nyt yritämme palata noiden kaukaisten aikojen tahtiin saattamalla tiedoston Uudet kirjat 2000 ajan tasalle ja lisäämällä muutamia tietoomme tulleita täydennyksiä vuosien 1998 ja 1999 listauksiin. Vuoden 2001 listaus perustetaan heti kun saamme hengityksemme tasaantumaan.


1. maaliskuuta 2001

Aikakoneen elvyttäminen on aloitettu kevyellä ulkoasun hiomisella.


Takaisin sivun alkuun