Aikakone-logo


SCIENCE FICTION &
FANTASIA

Aloitussivu

Aikakone FAQ

Sisältö

Mitä uutta Aikakoneessa

Kirjailija- & taiteilijatietoa Aikakoneessa

Uudet kirjat

Kirja-arvostelut

Kolahtaneita kirjoja

DVD-elokuvat

Uutisia

Aikagalleria

Kuukauden kuva

Aikakoneen linkit

Aikakoneen arkisto

Kaikkiruokaisen päiväkirja

Lukijoiden äänet

Palaute

Kapteeni Kuolio

Aikakartta

Tervetuloa Aikakoneeseen


Pitkäaikainen asuinkumppanini ja viime vuosina vaimoni Leena Peltonen kuoli vuoden verran sairasteltuaan 5. heinäkuuta 2007. Hän toimitti Aikakoneen paperiversiota vuosina 1988-1995 ja oli mukana näiden sivujen tekemisessä alusta pitäen. Laatimani vaatimaton muistokirjoitus on julkaistu scifi-postituslistalla ja kotisivuillani.

Juhani HinkkanenAikakone suosittelee Vapaa ajatus ja Risingshadow.net -keskusteluforumeja, käykää tutustumassa, rekisteröitykää käyttäjiksi ja olkaa aktiivisia.


Tiedonhaku Aikakoneesta sekä
Juhani Hinkkasen & Leena Peltosen kotisivuilta:

 
  

Powered by FreeFindMikä Aikakone on?

Aikakone on vuonna 1981 perustettu tieteis- ja fantasia-
kirjallisuuslehti, joka marraskuussa 1997 siirtyi yksinomaan verkkojulkaisuksi. Aikakonetta julkaisi vuoden 1989 loppuun asti Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry. ja vuoden 1990 alusta Aikakone-yhdistys, sittemmin Aikakone ry. Aikakone julkaisee toimialaansa kuuluvia artikkeleita, uutisia, novelleja, kirja- ja elokuva-arvosteluja, satunnaisia tiedejuttuja ja sisäpiirikuvia.

Näitä sivuja toimittaa Juhani Hinkkanen (juhani@aikakone.org). Aikakoneen logo ja vakiopalstojen otsikkokuvat ovat Hannu Mänttärin käsialaa. Kaikki yhteydenotot toivomme tehtävän sähköpostin välityksellä.

Mikä Aikakone ei ole?

Siis vielä kerran! Tällä julkaisulla ei ole kerrassaan mitään tekemistä aikoinaan varsin suositun Aikakone-yhtyeen kanssa! Jos siis olit matkalla Tähtikaaren taakse, olet saapunut väärään osoitteeseen ja ehdotamme että jatkat matkaasi kunhan olet ensin tutustunut tähän ensimmäisen ja alkuperäisen suomalaisen Aikakoneen sivuun. Tervetuloa toistekin!

Jos olit etsimässä ns. "rajatieteitä", niin silloinkin olet väärässä osoitteessa emmekä kertoisi oikeaa vaikka sen tietäisimmekin. Sen sijaan voisit poiketa opintomatkalla Skepsiksessä, jonka tiukkaa linjaa suuresti arvostamme. Oikealla tieteellä nimittäin on, kuten Carl Sagan kauniisti on sanonut, se hyvä puoli, että se pääsääntöisesti toimii!


Kapteeni Kuolio

Kuka Kapteeni Kuolio on?

Kapteeni Kuolio on koko maailmankaikkeuden tuntema sankari. Aikakone on Kapteeni Kuolion suojeluksessa, mitä tahansa siitä sitten seuranneekaan...Mitään näillä sivuilla olevia tekstejä ei saa julkaista missään muualla eikä missään muodossa ilman kirjoittajan kirjallista lupaa. Copyright kirjoittajilla.


Aikakoneella on matkustettu aika monta kertaa sitten marraskuun 30. päivän 1997. Joulukuun 21. päivään 2001 mennessä on vierailijoita ollut noin 42000.
Uusi laskuri käynnistettiin 22. joulukuuta 2001 ja sittemmin on kävijöitä ollut

.

Viimeisimmät päivitykset on tehty 23. joulukuuta 2001.


CapNova-linkki     Blue Ribbon Campaign         Don't Fear the Penguins Aikakone on siirtynyt Linux-aikaan ja sivuntekovälineenä on ainakin toistaiseksi Bluefish 0.7, joka on paras tähän mennessä löytämämme HTML-koodieditori Linuxille. Windows-käyttäjille suosittelemme yhä freeware-ohjelma Arachnophiliaa ja rahankäyttäjille Homesitea.


Takaisin sivun alkuun