Aikakone-logo


SCIENCE FICTION &
FANTASIA

Aloitussivu

Aikakone FAQ

Sisältö

Mitä uutta Aikakoneessa

Kirjailija- & taiteilijatietoa Aikakoneessa

Uudet kirjat

Kirja-arvostelut

Kolahtaneita kirjoja

DVD-elokuvat

Uutisia

Aikagalleria

Kuukauden kuva

Aikakoneen linkit

Aikakoneen arkisto

Kaikkiruokaisen päiväkirja

Lukijoiden äänet

Palaute

Kapteeni Kuolio

Aikakartta


Tiedepalsta

Eija Elo
APUA, minut ryöstettiin vuoteestani eikä kukaan huomannut!Vuodesta 1992 alkaen Amerikassa on eri medialähteissä vedottu Gallup-tutkimukseen, jonka mukaan 7 miljoonaa amerikkalaista uskoo tulleensa avaruusolentojen ryöstämäksi. Itse asiassa tutkimuksessa ei kysytty juuri sitä asiaa, vaan erilaisia hallusinatorisia kokemuksia. Alkuperäinen ns. Roper-mielipidekysely käytti lähteenään 6000 henkilöä, joita avaruusryöstötarinoihin uskojat olivat suositelleet kohteiksi. Kyselyyn vastanneista 18 % ilmoitti joskus heränneensä ikäänkuin halvaantuneina, tietoisina yhdestä tai useammasta oudosta olennosta huoneessa, 13 % oli kokenut tunteen puuttuvasta ajasta ja 10 % oli herätessään tai nukahtaessaan tuntenut lentävänsä. Näiden vastausten perusteella tutkimuksen tekijät päättelivät, että 2 % amerikkalaisista oli joutunut vieraiden, avaruudesta tulleiden olioiden ryöstämiksi.

Ms. Melanie Green, ryöstetty: Olin ehdottoman kauhuissani. Tunsin hyvin voimakkaan läsnäolon tunteen, kuin joku olisi seissyt takanani. En enää maannut vuoteessani vaan leijuin vuoteen yläpuolella.
(CBN News, huhtikuu 1996, haastattelijana Tod Freeman, lähde: Internet)

Carl Sagan on laskenut, että jos Roper-tiedustelun tulos pitäisi paikkansa, ja jos muukalaiset eivät jostakin syystä suosi amerikkalaisia normaalia enemmän, niin yli sata miljoonaa ihmistä on kaapattu viime vuosikymmenten aikana. Se merkitsee ryöstöä muutaman sekunnin välein vuosikymmenien ajan. Meidän taivaalliset veljemme/sisaremme ovat olleet todella kiireisiä .

Itse asiassa mielipidetutkimuksessa ei kysytty mitään UFO:ista, muukalaisista tai edes sitä, olivatko raportoidut kokemukset (vieras läsnäolo huoneessa, leijuminen jne) tapahtuneet samanaikaisesti vai erillisinä kokemuksina. Kuitenkin lopputulos, se että nämä ihmiset olivat todella kokeneet sen, mitä kuvasivat, että syy oli ehdottomasti muukalaisten, eikä esimerkiksi paholaisen, menninkäisten tai muiden outojen olentojen, ja että tulokset voidaan yleistää koskemaan kaikkia eikä valmiiksi valikoitua ryhmää, on sen jälkeen muodostunut yleisesti hyväksytyksi faktaksi. Ufologiassa näin tuntuu käyvän perin usein. .

Alkuperäisissä UFO- ja ryöstötarinoissa muukalaiset esiteltiin hyvin monenlaisissa hahmoissa, pitkinä, lyhyinä, vihreinä, vaaleatukkaisina, kuusisormisina, nelisormisina jne.

Räjähdys, jonka ihmiset näkivät, oli vetypolttoaineen räjähdys avaruusristeilijässä, jonka laskeutumispaikka oli Pohjois-Kalifornia. . . Avaruusristeilijän väki näytti samalta kuin Mr. Spock filmissä Star Trek IV.
(Yleisökirje Carl Saganille, lähde: Carl Sagan: The Demon-Haunted World)

Sen jälkeen kun Whitney Strieber julkaisi 1987 kirjan, jonka kannessa oli kaikista suomalaisistakin antikvariaateista tuttu mantelisilmäinen muukalainen, ovat kaikki muukalaiset näyttäneet samoilta.

Ms. Kathy Davis, ryöstetty: Heillä oli hyvin suuri pää. Heillä oli pieni hauras ruumis ja todella, todella isot mustat silmät.
(CBN News, huhtikuu 1996, haastattelijana Tod Freeman, lähde: Internet)

Hyvä, maapallon ympärillä siis hyörii parvi UFO:ja kuin hyttysiä Lapin kesäillassa. He ryöstävät ihmisiä tukuittain (muistakaa, yksi aina muutaman sekunnin välein). Me emme näe heitä, koska he ovat näkymättömiä, eivät paljastu tutkassa ja pystyvät kulkemaan seinien läpi. He vievät ihmisiä aluksiinsa ja joko leikkelevät heistä palasia, ryöstävät spermaa ja munasoluja tai harrastavat heidän kanssaan seksuaalista kanssakäymistä. Kysymys kuuluu: Miksi?

[Vuonna 1957 nuori etelä-amerikkalainen maanviljelijä nimeltään Antonio Villas-Boas tuli UFO:n kaappaamaksi.]
"Hänet johdettiin suureen, kirkkaasti valaistuun huoneeseen. . . Muukalaiset ottivat pois hänen vaatteensa ja pesivät hänet öljyisellä aineella ja lähtivät huoneesta. Villas-Boas tunsi itsensä äkkiä hyvin väsyneeksi ja lepäsi sohvan kaltaisella huonekalulla. Pian sen jälkeen ovi avautui ja sisään tuli alaston puolihumanoidi nainen. Hän huomasi rakastelevansa naisen kanssa. Siemensyöksyn jälkeen nainen nousi ja lähtiessään huoneesta osoitti vatsaansa ja sitten taivaalle."

Antonio Villas-Boasin tarina on peräisin Internetistä. Tarinassa kuvataan, miten Antoniota ensimmäisenä haastatteli tohtori Olavo Fontes APROsta ja sen jälkeen useat muut UFO-tutkijat. Tarinan vahvistuksena pidetään sitä, että Antonio ei koskaan muuttanut yksityiskohtia ja että hänellä oli alhainen älykkyystaso. Jälleen kysymys kuuluu: Miksi?

Valtava määrä oletettavasti hyvin älykkäitä tai teknisesti tai muuten kehittyneitä muukalaisia puuhailee ihmiskunnan lisääntymisen parissa mahdollisimman hankalalla ja vanhanaikaisella tavalla ja vie ilmeisesti tulokset mennessään. He eivät edes keskity rodunjalostukseen tai vastaavaan, jos heille kerran kelpaa mies, jolla on alhainen älykkyys. He eivät ilmeisesti osaa sen verran biologiaa kuin me Maan ihmiset tällä hetkellä (keinohedelmöitys, kudosviljelmät ja sen sellaiset). Eikä heille riitä, jos kerran jostakin kumman syystä haluavat mukaansa ihmisiä, ryöstää Brasilian katulapsia tai joitakin muita helposti saatavia ihmisolentoja. Ei, heidän täytyy kulkea seinien läpi ja viedä ihmisiä vuoteistaan, autoistaan ja muista epätodennäköisistä paikoista, puuhailla heidän kanssaan arpia jättäen ja palauttaa heidät takaisin kertomaan tarinoitaan.

Ms. Green, ryöstetty: Seuraava asia, jonka tiesin, oli että olin pöydällä, muukalaisia istui kummallakin puolellani ja jalkojeni välissä ja he tekivät minulle gynekologista toimenpidettä ja he hokivat "Älä ole huolissasi. Olet kotona ihan kohta. Pääset ihan heti kotiin. Kaikki on OK. Me olemme valmiit. Sinä pääset nyt kotiin". Ja kaikki mitä halusin oli vain mennä kotiin.
Freeman, haastattelija: Mitä he tekivät teille?
Ms. Green:He ottivat vauvan. He menivät sisääni ja ottivat jotakin ulos.

(CBN News, huhtikuu 1996, haastattelijan Tod Freeman, lähde: Internet)

Muitakin mahdollisuuksia tietysti on. Satoja vuosia on kerrottu olennoista, jotka liikkuvat seinien läpi, lentävät ja tekevät yleensä kaikkea, mitä UFO-olennotkin. Niitä on kutsuttu enkeleiksi, paholaisiksi, aaveiksi tai hengiksi. Augustinuksen mukaan noidat olivat demonien ja ihmisten jälkeläisiä. Demonit olivat ilman henkiä, jotka rakastelivat ihmismiesten tai -naisten kanssa. Merlin oli Arthur-tarinoiden mukaan tällaisen liiton hedelmä. Islamissa uskottiin djinneihin. Nykyäänkin monet ovat valmiimpia uskomaan näihin perinteisiin selityksiin kuin pieniin vihreisiin (tai nykyään useimmiten harmaisiin) miehiin.

Mr. John Weldon (teologi): Joko meidän luonamme vierailevat edistyneet maan ulkopuoliset olennot, jotka Jumala on luonut toisille planeetoille, tai kyseessä on hengellinen ilmiö, kuten enkelit. Ja silloin meillä on kaksi vaihtoehtoa: joko lankeamattomat eli pyhät enkelit, tai langenneet enkelit eli demonit.
(CBN News, huhtikuu 1996, haastattelijana Tod Freeman, lähde: Internet)

Kiitos Korkeimman Oikeuden. . . Amerikka on täysin avoin itäisille pakanauskonnoille, Saatanan ja hänen demoniensa hallinnon alla, joten meillä on nyt neljä jalkaa pitkiä harmaita otuksia kidnappaamassa Maan asukkaita. . . Teidän kysymyksenne [Vierailevatko avaruusolennot keskuudessamme?] ei ole ongelma niille, jotka tuntevat Jumalan sanan ja ovat uudelleen syntyneitä kristittyjä, ja odottavat Vapahtajaamme Taivaissa pelastamaan meidät tästä synnin, sairauden, sodan, AIDS:n, rikoksen, homoseksuaalisuuden, New Age -pakkosyötön, tiedotusvälineiden aivopesun ja perverssien hallitusten maailmasta.
(Yleisökirje Carl Saganille, lähde: Carl Sagan: The Demon-Haunted World)

Itse asiassa USA:ssa on noussut suuri maarä oikeusjuttuja, kun alalle erikoistuneet psykiatrit ovat houkutelleet potilaistaan esiin "muistoja" heihin kohdistuneista satanistisista rikoksista. Eräässä tapauksessa Nicole Althaus, teini-ikäinen tyttö Alleghenyssä, Pennsylvaniassa, opettajansa ja terapeuttinsa yllyttämänä syytti isäänsä raiskauksesta. Hän myös kertoi synnyttäneensä kolme lasta, jotka hänen sukulaisensa olivat surmanneet, että hänet oli raiskattu täydessä ravintolassa, ja että hänen isoäitinsä lensi ympäriinsä luudalla. Tämä tapahtui vuonna 1994. Tulos oikeudenkäynnistä: Nicolen isä joutui joksikin aikaa vankilaan ja terapeutti tuomittiin maksamaan Nicolelle 250 000 dollaria rikollisesta laiminlyönnistä. Nicolen isä on vapautunut vankilasta ja perhe asuu taas mukavasti yhdessä.

Toisen tapauksen kuvaa Lawrence Wright kirjassaan Remembering Satan (1994). Vuonna 1988 Paul Ingram, joka työskenteli poliisina ja oli republikaanisen puolueen puheenjohtaja kotikaupungissaan Olympiassa, Washingtonissa, sai syytteen jossa yksi hänen tyttäristään syyytti häntä mm. satanistisiin riitteihin osallistumisesta ja vauvojen syönnistä. Jutun edistyessä Ingram alkoi uskoa itsekin syytöksiin ("Miksi hän sanoisi niin, ellei se olisi totta?") ja tehdäkseni pitkän jutun lyhyeksi kärsii parhaillaan elinkautista uskoen jatkuvasti syyllistyneensä kammottaviin rikoksiin perhettään, ihmiskuntaa ja Jumalaansa vastaan, vaikkei hän oikeasti mitään muistakaan.

Itse asiassa Carl Sagan esittää teorian, että muukalaisten sieppaus -tarinoilla voi olla paljonkin tekemistä insestin kanssa. Hänen mukaansa insestin aiheuttama trauma on niin syvä, että se usein tukahdutetaan. Jos sitten uhri aikuisena päätyy terapeutin vastaanotolle, muistot voivat nousta pintaan. Saganin mukaan ne saattavat nousta myös siinä muodossa, että teon ovat tehneet oudot muukalaiset, jotka pitävät uhrin liikkumattomana tuntemattomalla voimalla, pakottavat hänet tuskallisiin toimituksiin, pistävät hänen ruumiiseensa vieraita esineitä ja aiheuttavat hänelle vammoja, joiden arvet eivät jostakin syystä ole näkyviä muille kuin uhrille. Joka tapauksessa USA on tulvillaan psykoanalyytikkoja, jotka ovat keskittyneet insestitapauksiin. He löytävät potilaistaan insestimuistoja. Toiset ovat erikoistuneet satanismiin. He paljastavat saatananpalvonnan uhreja. Ja jotkut uskovat muukalaisten suorittamiin sieppauksiin. Heidän potilaansa kertovat sieppaustarinoita. Miten lienee?

Useimmat sieppauksen uhrit raportoivat nähneensä outoja olentoja lapsuudessaan. Monilla on myös ollut kuviteltuja leikkitovereita. Muistaakseni Risto Reippaalla oli tiikeri sängyn alla. Olisiko lupa tulla pois insestin ja vanhempiaan (ja opettajiaan) syyttävien henkilöiden synkästä maailmasta ja muistuttaa, että mielikuvitus on aina kuulunut ihmisten onnekkaimpiin ominaisuuksiin? Joillakin se käy ylikierroksilla. Amerikkalaisessa UFO-lehdessä UFO Universe on mm. seuraavanlaisia otsikoita:

"Tutkija paljastaa 2000 vuotta vanhan salaisuuden rikkauteen, valtaan ja romanttiseen rakkauteen"

"Hämmästyttävä psyykkisen tutkimuksen läpimurto! Tarvitaan vain viisi minuuttia todistamaan, että maagiset psyykkiset voimat todella toimivat!"

"Mustapukuiset miehet: hallituksen agentteja vai muukalaisia?"

"Onko sinulla rohkeutta olla onnekas, rakastettu ja rikas? Taattu hyvä onni saapuu luoksesi! Saat kaiken, mitä haluat maailman voimakkaimmalla amuletilla."

Internetissä puolestaan mainostetaan mm. seuraavaa kirjaa:

"YLI VILLEIMPIEN UNIENI: UFO:n ryöstämän naisen päiväkirja, kirjoittanut Kim Carlsberg, kuvittanut Daryl Anka, 20 $, 288 sivua, 44 nelivärikuvaa, kustantaja Bear & Co, heinäkuu 1995. Tämä on todellinen kuvaus urhean nuoren naisen henkilökohtaisesta tapaamisesta ulkoavaruuden olentojen kanssa. Kim kertoo vaikuttavan tarinansa rehellisesti ja selkeästi.

Toinen Netissä mainostettu kirja esittää teorian, jonka mukaan muukalaiset ovat kolonisoineet planeettamme, paramilitaristiset ryhmät eri hallituksissa yhdistyvät valloittaakseen Maan vieraalla teknologialla ja "uusi Teslaa muistuttava energia" poistaa vanhenemisen ja takaa kuolemattomuuden. Lisäksi kirja ennustaa tulevaisuuden tapahtumia mukaan lukien vuoden 1999. (12,95 $, 228 sivua, julkaisija Lightword Publishing Co.) Vieras teknologia sisältää muuten joidenkin tietojen mukaan valokuidut.

Eipä siis mikään ihme, että Suomessakin on koettu mullistavia ryöstöjä. Tai no, Suomessa ja Suomessa, Juhan af Grann kaapattiin Italiassa ja palautettiin 100 km:n päässä. Juhan sai tiettävästi läikkiä käsiinsä ja mukana ollut nainen päänsäryn. Naiset tunnetusti kestävät vähemmän...

Suomlainen elokuva on tekemässä planeettojenvälisen läpimurron. Elokuvaohjaaja Juhan af Grann on napattu UFO:n kyytiin.

Lopuksi kasku:

Mitä sanoi lentävän lautasen kapteeni, kun Juhan af Grannin aluksestaan löysi?
Hovimestari. Lautasellani on kärpänen!

(Pakinoitsija Pikkutakki, Aamulehti 16. lokakuuta 1996)


Takaisin sivun alkuun