Aikakone-logo


SCIENCE FICTION &
FANTASIA

Aloitussivu

Aikakone FAQ

Sisältö

Mitä uutta Aikakoneessa

Kirjailija- & taiteilijatietoa Aikakoneessa

Uudet kirjat

Kirja-arvostelut

Kolahtaneita kirjoja

DVD-elokuvat

Uutisia

Aikagalleria

Kuukauden kuva

Aikakoneen linkit

Aikakoneen arkisto

Kaikkiruokaisen päiväkirja

Lukijoiden äänet

Palaute

Kapteeni Kuolio

Aikakartta

Aikakoneen linkit


Suomalaisia sf-lehtiä ja -seurojaUseimmat lehtien sivuista ovat tosiasiassa paperijulkaisujen mainoksia ja niiltä löytyvät kätevästi mm. tilaushinnat ja muut relevantit tiedot. Varsinaisia verkkojulkaisuja ovat Illusionisti, Kalaksikukko, Enhörningen ja Fantasia Keto (vai mikä sen nimi on?). Seuraava lista on laadittu kriitikon (rakentavan sellaisen) näkökulmasta.


 • Fantasy-net on käynyt läpi mutaation ja on nyt Illusionisti. Suosittelemme heti kun tänne alkaa ilmestyä hiukan lisää sisältöä. (1.10.2000)

 • Finnzine on parantunut vanhetessaan. Suosittelemme Finnzineä sillä se on pysynyt uskollisena tieteiskirjallisuudelle joka useimmissa muissa julkaisuissa on vain vähäinen osa-alue trendikkäämpien (joskin sinänsä mielenkiintoisten) aiheiden joukossa. (5.2.1998)

 • Ainoa ruotsinkielinen sf-lehtemme, Ben Roimolan Enhörningen on jo ainakin kesäkuusta 1998 lähtien ollut saatavilla www-muodossa. Se on hienoa työtä, Aikakone suosittelee erityisesti uutisosastoa Näthörningen. (12.11.1998)

 • Helsingin Science Fiction Seuran sivuilla lienee mielenkiintoisinta Tähtivaeltaja-lehden esittely, johon liittyy valikoima juttuja viimeaikaisista numeroista ja hakemisto lehden sisältöön alkaen numerosta 2/84. (5.2.1998)

 • Portin sivuilla on mm. suomennettujen Fu Manchu -kirjojen yksityiskohtainen bibliografia, Porttien sisällysluettelot ja kansikuvat, lehden yhteys- ja tilaustiedot, tietoja Portin novellikilpailusta ja linkkejä. Lehtenä Portti on pitänyt uskollisesti linjansa ja tasonsa ja pitää aivan varmasti jatkossakin. (5.2.1998/25.7.1998)

 • Mundane oli legenda eläessään ja nyt näyttää siltä kuin jotain olisi tapahtumassa. Ainakin sivut ovat uudistumassa (myös osoite muuttunut) ja sisältävät muutamia varsin hauskoja sisäpiirijuttuja menneiltä ajoilta. Vapiskaa! (5.2.1998)

 • Kalaksikukko, Kuopion SF Seuran www-julkaisu taisi olla lajissaan ensimmäinen Suomessa ja on jatkuvasti antoisa, mielenkiintoinen ja varsin säännöllisesti päivitetty. He taitavat tällä hetkellä olla ainoat todelliset kilpailijamme www-lehtisaralla. Toivotamme menestystä (mutta ei liikaa)! (5.2.1998)

 • Helsingin Yliopiston Science Fiction Klubin sivuilla on ennenkaikkea legendaarinen Marvin - the Lehti. Aikakone on aina suositellut Marvinia ja suosittelee nytkin. (5.2.1998)

 • Turun Science Fiction Seura on jo kolmannella vuosikymmenellään ja ilmeisesti yhä voimissaan samoin kuin heidän lehtensä Spin. Tarjolla on paitsi seuran ja Spinin esittelyä niin myös pieni valikoima Atorox-palkittuja novelleja. (5.2.1998)

 • Jyväskylän SF Seura 42:n sivuilta löytyy paitsi toisaalla mainittuja linkkilistoja ja bibliografioita niin myös tietoa seuran toiminnasta ja seuran lehti Alienisti, joka tosin ei liene tuottanut uusia numeroita sitten vuoden 1995. (5.2.1998)

 • Suomen Tieteiskirjoittajat on julkaisee Kosmoskynä-lehteä ja on tehnyt jo pitkälti yli vuosikymmenen ajan uraauurtavaa työtä kirjoittajien kouluttamiseksi. Sivut ovat toistaiseksi osa Pekka Sirkiän kotisivua. Samoihin sivuihin sisältyi myös karmaiseva kokoelma sitaatteja, ilmeisesti yhdistyksen arkistomateriaalista. Tämä dokumentti näyttää kadonneen. Haluamme sen takaisin. Pian!
  Kosmoskynän sisällysluettelot ja useita alunperin lehdessä julkaistuja kirjoituksia (lisää tulossa, milloin??) sekä linkkejä muualla julkaistuihin vanhoihin Kosmoskynä-teksteihin löytyy Kosmoskynä-arkistosta. Tätä arkistoa ylläpitää Jarmo Ollikainen. Kiinnostuneet voivat myös liittyä Kosmoskynän tiedotussähköpostilistalle lähettämällä liittymispyynnön osoitteeseen jollikai@iwn.fi. (5.2.1998/2.5.1999)

 • Suomen Tolkien-seuran sivut ovat uudistuneet ja visuaalisesti huomattavasti entisestä parantuneet. Seuran lehdet, Legolas ja Hobittilan Sanomat, ovat suositeltavia. (5.2.1998)

 • Smial Morel on Tolkien-seuran Tampereen smiali. Sivu on vaatimaton mutta sisältää ajantasaista tietoa fantasia-tapahtumista Tampereella. (5.2.1998)

 • Sivusto nimeltä Fantasia & SciFi on osa koostetta nimeltä Topsa Web. Meidän toimialaamme kuuluvaa kamaa löytyy myös Topsa Webin arkisto-osuudesta. Mielenkiintoista mutta kokonaisuus on sekavahko, fantasiaosuudesta käytetään joissain yhteyksissä myös nimeä Fantasia Keto. (1.10.2000)

 • Wanhain Herrain Tieteiskirjallisuuden Nautiskelu Huoneella on katseltavissa runsas valokuvakokoelma herrojen seikkailuista meillä ja muualla. Aika hauskat sivut joskin hitaasti toimivat. (5.2.1998)

 • Oulun Science Fiction Seura Polaris on palannut ja seuran lehdellä Mytagolla on oma esittelysivunsa. (17.10.1999)

Takaisin linkkihakemistoon


Takaisin sivun alkuun