Aikakone-logo


SCIENCE FICTION &
FANTASIA

Aloitussivu

Aikakone FAQ

Sisältö

Mitä uutta Aikakoneessa

Kirjailija- & taiteilijatietoa Aikakoneessa

Uudet kirjat

Kirja-arvostelut

Kolahtaneita kirjoja

DVD-elokuvat

Uutisia

Aikagalleria

Kuukauden kuva

Aikakoneen linkit

Aikakoneen arkisto

Kaikkiruokaisen päiväkirja

Lukijoiden äänet

Palaute

Kapteeni Kuolio

Aikakartta

Aikakoneen linkit


Teemoja & osa-alueitaLinkkien toimivuus tarkistettu tarkistettu 23.6.2001.


  • Science Fiction Theme Timeline luettelee tieteiskirjallisuuden keskeiset teemat ja listaa kronologisesti kunkin aihepiirin keskeiset teokset. Tiedosto on osa sangen mielenkiintoista SciFan - Resources for the Science Fiction Fan -sivustoa. (2.5.1999/26.8.1988)

  • Kuussa on vettä joten kuu on näinä päivinä kuumaa tavaraa. The Moon in Science Fiction luettelee tieteiskirjalliset kuumatkat aina aikojen alusta tähän päivään asti. Listaus on kuitenkin kovin keskeneräinen, jopa monien kirjojen helpostiselvitettävät julkaisuvuodet puuttuvat. (14.3.1998)

  • Planeetat ovat aina lähellä sydäntämme. The Whole Mars Catalogiin sisältyi joskus varsin kelvollinen listaus tieteiskirjallisuuden Mars-visioista, nyt sivusta on hyötyä lähinnä jatkolinkkien lähteenä. Vielä paljon parempi, ainakin mitä tieteiskirjallisuuteen tulee, on kuitenkin Mars in the Mind of Earth, ja kaikkein parhain ja ajantasaisin Exploring Mars Through Imagination, jota Aikakone suosittelee. (6.1.1998/1.10.2000)

  • Feminist Science Fiction, Fantasy and Utopia Website on erinomaisen laaja ja monipuolinen kokonaisuus joskin monet osa-alueet ovat vielä työn alla. (14.3.1998)

  • Tietokoneita tieteiskirjallisuudessa on tutkiskellut paitsi Juhani Hinkkanen niin myös Jaakko Suominen artikkelissa Tietokoneen ja ihmisen suhde tieteiskirjallisuuden heijastamana toisen maailmansodan jälkeen (alunperin kulttuurihistorian proseminaariesitelmä). (14.3.1998)

  • The Camelot Project sisältää valtaisan arkiston varhaisia arthuriana-tekstejä ja -kuvia, linkkejä ja bibliografioita. Ehdoton lähtökohta kaikelle aiheeseen kohdistuvalle tutkimukselle. (21.3.1998)

  • Kirjailija ja toimittaja Mary Anne Mohanrajn laatima Alternate Sexualities in Fantasy and SF Booklist on valtaisa kommentoitu lista muita kuin heteroseksuaalista suuntautumista käsittelevästä tieteis-, fantasia- ja kauhukirjallisuudesta. Listaus on perusteellinen ja kommentit mielenkiintoisia mutta teoksista ei anneta mitään bibliografisia tietoja, ei edes ilmestymisvuotta. Listaus on osa tekijänsä mielenkiintoisia kotisivuja, joita myös suosittelemme. (14.3.1998/1.5.1999)

  • Samainen Mary Ann Mohanraj on laatinut myös aika hyvän kommentoidun listauksen lasten ja nuorten tieteis- ja fantasiakirjallisuudesta otsikolla Recommended Children's SF and Fantasy. Suosittelemme samoin varauksin kuin edellistä. (1.5.1999)

  • Uchronia: The Alternate History List pyrkii luettelemaan kaikilla kielillä julkaistut vaihtoehtohistoriajutut ja onnistuu jopa löytämään muutamia suomenkielisiä joskin joku voisi vaivautua toimittamaan heille täydellisemmänkin listan omista aikaansaannoksistamme tällä vaativalla saralla. (7.2.1998)

  • Ja tämän listauksen lopuksi vielä linkki erääseen harvemmin tutkittuun tieteiskirjalliseen teemaan, nimittäin nudismiin tieteis- ja fantasiakirjallisuudessa (tämä linkki johti alunperin sitelle, johon ko. juttu oli luvatta kopioitu, nyt se johtaa tekstin oikeaan kotipaikkaan, jossa kuvatkin toimivat). (14.3.1998/11.10.1999)

Takaisin linkkihakemistoon


Takaisin sivun alkuun