Robojen poika

Robojen poika

(Ennen julkaisematon)


Takaisin arvosteluhakemistoon

Rudy Rucker: Robojen poika (Wetware, 1988)
WSOY (Fan-sarja), 1993, nidottu, ISBN 951-0-18942-1, 226 s.
Suom. Sari Kallioinen & Anita Puumalainen

Tasapuolisuuden nimessä on mainittava että tässä on taas yksi kirja jossa naisilla ei ole muuta tekoa kuin kakrujenkantajana ja panopuuna oleminen - sitä itse asiassa oikein korostetaan. Puhumattakaan siitä että heillä olisi jonkinlainen persoonallisuus. Itse asiassa sitäkin oikein korostetaan. Muitakin Philip K.Dickin matkimisyrityksiä löytyy messiaanisesta Poikalapsesta erikoisiin huumeisiin. Ja Dickin naishahmot olivat sentään edes bitchejä. Kaikkein inhimillisin hahmo on robotti! Pitäisi kai sanoa jotta hekoheko.

Joko suomennoksesta on jätetty pois kohtia tai sitten Rucker ei yksinkertaisesti ole viitsinyt raapustaa juonenkehittelyn kannalta melko tärkeitä tapahtumia kuten Poikalapsen ja muutaman muun tärkeän robotin tuhoamista. Ilmeisesti jenkeissä ei enää makseta sanojen lukumäärän mukaan. Saatan jäädä vähemmistöön mutta ärsyttävät seikat - yllämainitun lisäksi laihahko käännös - upottavat kyllä alleen mahdolliset positiiviset puolet.

Se siitä. Jättäkää hyllyyn.

Vesa Lehtinen


Takaisin arvosteluhakemistoon


Takaisin sivun alkuun


Aloitussivu - Sisältö - Mitä uutta Aikakoneessa - Uudet kirjat - Kirja-arvostelut - Kolahtaneita kirjoja - DVD-elokuvat - Kirjailija- & taiteilijatietoa Aikakoneessa - Uutisia - Kaikkiruokaisen päiväkirja - Aikakoneen linkit - Aikakoneen arkisto - Lukijoiden äänet - Kuukauden kuva - Kapteeni Kuolio - Aikakone FAQ - Palaute