Kehto

Kehto

(Aikakoneesta 3/1990)


Takaisin arvosteluhakemistoon

Arthur C. Clarke & Gentry Lee: Kehto (Cradle, 1988),
Kirjayhtymä, 1990, sidottu, ISBN 951-26-3113-X, 450 s.
Suom. Matti Kannosto, päällys Markus Heikkerö.

Arthur C. Clarke ei tarvitse suurempia esittelyjä, mutta Clarken ohella esiintyvä kirjoittaja Gentry Lee, uusimman avaruustiedon hallitseva tekijä, Galileo-projektin pääinsinööri, ja Marsiin suuntautuneen Viking-lennon tieteellinen johtaja on varmaankin useimmille tuntematon.

Tarina etenee johdonmukaisesti, joskin on välillä vähän sekava, johtuen tapahtumien hyppimisestä paikasta toiseen, joskus jopa toiselle planeetalle.

Kun samassa kirjassa on oikeastaan kolme tarinaa, kokonaisuus tulee yleensä epäselväksi ja sotkuiseksi, mutta herrat Clarke & Lee ovat onnistuneet pitämään sen melkolailla selvänä.

Kirjassa jossa on 450 sivua pitäisi olla "ylimääräistä" tekstiä, mutta tässä sitä ei ole. Kaikki on täyttä asiaa ja juoni etenee koko ajan eikä jää kertomaan pieniä, mitättömiä yksityiskohtia. Alussa varmasti ihmettelee, miksi kirjan nimi on Kehto, sillä se paljastuu vasta kun on ohitettu puoliväli ja sittenkään sitä ei heti tajua.

Kirja pitää lukijan tiukassa otteessa, mutta kyllä sen pystyy laskemaan kädestään ennen viimeistä sivua, jos niin tahtoo.

Juho Sandberg


Takaisin arvosteluhakemistoon


Takaisin sivun alkuun


Aloitussivu - Sisältö - Mitä uutta Aikakoneessa - Uudet kirjat - Kirja-arvostelut - Kolahtaneita kirjoja - DVD-elokuvat - Kirjailija- & taiteilijatietoa Aikakoneessa - Uutisia - Kaikkiruokaisen päiväkirja - Aikakoneen linkit - Aikakoneen arkisto - Lukijoiden äänet - Kuukauden kuva - Kapteeni Kuolio - Aikakone FAQ - Palaute