Supa Loon planeetta

Supa Loon planeetta

(Aikakoneesta 4/1989)


Takaisin arvosteluhakemistoon

Nicholas Fisk: Supa Loon planeetta (Backlash, 1988),
WSOY, 1989, sidottu, ISBN 951-0-15601-9, 138 s.
Suom. Tapio Karjalainen, päällys Jean-Christian Knaff.

Kolme maan lasta on joutunut Argosy IV -nimiselle planeetalle. Planeetalla asuvat robotit ottavat heidät vangiksi, mutta he saavat olla vapaana robottiprinsessa Supa Loon palatsissa. Lasten vanhemmat tulevat sotilaiden kanssa heitä hakemaan.

Kirjassa ei ole mitään selvää juonta, ja tapahtumat hyppelevät paikasta toiseen. Kirjan takakannessa sanotaan teosta hilpeäksi ja hurjaksi. En löytänyt siitä kumpaakaan, päinvastoin, siinä ei ollut mitään hilpeää. Jännitystäkään siinä ei ollut, vaikka siihen kirjassa selvästikin pyrittiin. Ja huomattakoon vielä, että yllätyksiä ei ollut juuri lainkaan.

Voi vain todeta, että kun vertaa teosta muihin Fiskin kirjoihin, esimerkiksi Avaruuden panttivankeihin ja Triljoonasateeseen, niin Supa Loon planeetta on varsin vaatimaton.

Juho Sandberg


Takaisin arvosteluhakemistoon


Takaisin sivun alkuun


Aloitussivu - Sisältö - Mitä uutta Aikakoneessa - Uudet kirjat - Kirja-arvostelut - Kolahtaneita kirjoja - DVD-elokuvat - Kirjailija- & taiteilijatietoa Aikakoneessa - Uutisia - Kaikkiruokaisen päiväkirja - Aikakoneen linkit - Aikakoneen arkisto - Lukijoiden äänet - Kuukauden kuva - Kapteeni Kuolio - Aikakone FAQ - Palaute