Aikakone-logo


SCIENCE FICTION &
FANTASIA

Aloitussivu

Aikakone FAQ

Sisältö

Mitä uutta Aikakoneessa

Kirjailija- & taiteilijatietoa Aikakoneessa

Uudet kirjat

Kirja-arvostelut

Kolahtaneita kirjoja

DVD-elokuvat

Uutisia

Aikagalleria

Kuukauden kuva

Aikakoneen linkit

Aikakoneen arkisto

Kaikkiruokaisen päiväkirja

Lukijoiden äänet

Palaute

Kapteeni Kuolio

Aikakartta

Mikä oli uutta Aikakoneessa 199825. joulukuuta 1998

Ian Watsonin novelli Caucus-talvi on vihdoin valmis. Olemme lisänneet näille sivuille myös useita aikaisemmin paperiversiossamme julkaistuja tekstejä, Watsonin bibliografian ja linkkilistan. Näihin pääsee kätevimmin käsiksi hakemiston Ian Watson Aikakoneessa kautta. Hyvää joulua!

21. joulukuuta 1998

Aikakoneen linkkeihin osastolle Vastaantulevaa liikennettä on tehty runsaasti täydennyksiä. Merkittävämpiä (ja kauan odotettuja) päivityksiä on tulossa joulunpyhien aikoina. Watch this space (pun intended)!

8. joulukuuta 1998

Uudet kirjat -listausta on päivitetty.

7. joulukuuta 1998

Aikakoneen linkkeihin osastolle Vastaantulevaa liikennettä on tehty täydennyksiä ja korjauksia.

6. joulukuuta 1998

Aloitusivun ulkoasua on uudistettu. Lisäksi on osastolle Lukijoiden äänet lisätty parin viime kuukauden aikana kertyneitä viestejä.

5. joulukuuta 1998

Joulukuun kuva on nähtävillä. Sisäpiirivaroitus!

4. joulukuuta 1998

Olemme vastaanottaneet joulusanoman Kapteeni Kuoliolta.

22. marraskuuta 1998

Uudet kirjat -listaus on päivitetty hieman liian pitkän tauon jälkeen.

12. marraskuuta 1998

Linkkilistan läpikäyntiä on jatkettu. Useimpiin osastoihin on lisätty uusia linkkejä ja toimimattomat on poistettu.

11. marraskuuta 1998

Linkkilistan kolme ensimmäistä osastoa on käyty läpi, toimimattomat linkit poistettu ja muutamia uusia lisätty.

10. marraskuuta 1998

Tämän tiedoston vanhemmat osat elokuun loppuun asti on irroitettu omaksi osastokseen Mikä oli uutta (siis nyt käsillä oleva tiedosto).

8. marraskuuta 1998

Aikakoneen arkistoon on lisätty Robert Holdstockin haastattelu paperimuotoisen Aikakoneen numerosta 2/1991.

1. marraskuuta 1998

Kapteeni Kuolio on toimittanut meille ohjeet korrektista syntymäpäivän vietosta ja uusi Kuukauden kuva on katsottavissa.

31. lokakuuta 1998

Robert Holdstockin artikkeli Keskeneräisen uran kertomuksia on aikaisemmin julkaistu Suomen Tieteiskirjoittajien Kosmoskynän numerossa 3/92. Julkaisemme sen nyt uudelleen kirjoittajan suosiollisella luvalla. Tämä teksti on pakollista luettavaa kaikille kirjailijan uraa suunnitteleville!

28. lokakuuta 1998

M.G. Soikkeli esittelee Jari Koposen teoksen Topelius ja tulevaisuus. Atorox-listaus on siirretty uutispalstalle osastolle Kotimaiset sf- & fantasiapalkinnot 1998.

21. lokakuuta 1998

Aikakone ry on hankkinut domain-nimen ja sivut on kopioitu uuteen osoitteeseen http://www.aikakone.org, joskin Aikakone sijaitsee virallisesti vielä jonkin aikaa vanhassa kodissaan Saunalahdessa. Laskurit eivät täällä uusilla asuinsijoillamme vielä toimi mutta muut asiat pelaavat jo kohtalaisesti. Tulkaa siis viikonlopun jälkeen uudelleen.

17. lokakuuta 1998 (klo 12.45)

Tiedot vuoden 1998 Atorox-palkinnosta on lisätty (tiedosto on sittemmin yhdistetty osatoon Kotimaiset sf- & fantasiapalkinnot)..

14. lokakuuta 1998

Aikakoneen arkistoon on lisätty Terry Pratchettin haastattelu Aikakoneesta 4/1991.

11. lokakuuta 1998

Aikakoneen arkistoon on lisätty Simon Ingsin haastattelu Aikakoneesta 1b/1995 ja P.A. Manninen arvostelee Aura Ijäksen esikoissarjakuva-albumin Hangover - Avaruussekoilu. Lisäksi on perustettu thumbnail-hakemisto Kuukauden kuviin ja linkitetty useat hakemistosivumme ja muut usein käydyt sivut toisiinsa.

4. lokakuuta 1998

Uudet kirjat -listaus on perustellisesti päivitetty eli täydennyksiä ja korjauksia on runsaasti.

2. lokakuuta 1998

Kuukauden kuva, tällä kertaa Turun kirjamessuilta, on katsottavissanne samoin kuin Kapteeni Kuolion viimeisin yhteydenotto.

1. lokakuuta 1998

Uudet kirjat -listaukseen on tehty muutamia täydennyksiä.

26. syyskuuta 1998

Aikakoneen linkkeihin lisätty osasto Vastaantulevaa liikennettä eli kaikki löytämämme sivut, joilta on yhteys Aikakoneeseen.

22. syyskuuta 1998

Linkkilista oli paisunut niin suureksi, että jaoimme sen kahdeksaan pienempään tiedostoon. Samalla lisäsimme joukon uusia kirjailijalinkkejä. Lukijoiden ääniin on tullut useita uusia viestejä. Uudet kirjat -listausta on päivitetty. Leenan Guy Gavriel Kay -artikkelin loppuun on lisätty tieto Kayn uudesta romaanista.

16. syyskuuta 1998

Lukijoiden äänet -palstalle on tullut postia.

15. syyskuuta 1998

Lukijoiden äänet ovat vihdoinkin alkaneet kuulua. Tälle palstalle on koottu saamamme palaute aina www-Aikakoneen alusta pitäen. Jatkossa lisätään uudet viestit jutun jatkeeksi sitä mukaa kun niitä tulee. Kirjoitelkaa siis. Lisäksi on Uudet kirjat -palstalle korjattu aiemmin julkaistu virheellinen tieto X-Files-kirjan Parveileva kuolema painoksista.

7. syyskuuta 1998

Uusiin kirjoihin on lisätty lisää viime viikkoina kauppoihin tulleita teoksia ja selkiytetty sarjojen aikaisempien teosten luettelointia. Tähän asti on pääsääntöisesti mainittu vain jatkuvajuonisten sarjojen aikaisemmat osat mutta myös muiden sarjojen listauksia täydennettäneen lähiaikoina.

2. syyskuuta 1998

Uudet kirjat -listausta on täydennetty ja syyskuun kuva on nähtävillä.

1. syyskuuta 1998

Kapteeni Kuolio on jälleen toimittanut meille mystisen viestin.

28. elokuuta 1998

Linkkejä on lisätty ja sivujen ulkoasua hiottu. Suosittelen myös vierailua Leena Peltosen henkilökohtaisille sivuille, joita on viime aikoina varsin paljon täydennetty.

25. elokuuta 1998

Uudet kirjat -listausta on täydennetty. Lisäksi on Hinkkasen henkilökohtaisten sivujen linkkilista kokonaan uusittu käsittäen nyt hyvinkin tuhatkunta linkkiä. Listan science fiction -osuudessa on runsaasti sellaisia linkkejä, joita ei toistaiseksi löydy Aikakoneesta.

19. elokuuta 1998

Arkistoon on lisätty Arvosteluja vuoden 1988 tieteis- ja fantasiakirjoista johon sisältyvät kaikki Aikakoneessa omina juttuinaan julkaistu arvostelut tuon vuoden kirjoista (Rekusen palstalla esiteltyjä ei ole toistaiseksi lisätty). Lisäksi on vuosien 1994 ja 1995 arvosteluihin tehty muutama lisäys, samoin kuin ennen julkaisemattomiin.

14. elokuuta 1998

Aikakoneen arkistoon on lisätty Arvosteluja vuoden 1994 tieteis- ja fantasiakirjoista. Tarkoituksena on ajan mittaan tuoda saataville kaikki vuoden 1988 jälkeen Aikakoneessa julkaistut kirja-arvostelut sikäli kuin kirjoittajat eivät kauheasti rupea vastustelemaan.

13. elokuuta 1998

Ray Bradbury-kokonaisuuttamme on täydennetty Johanna Sinisalon artikkelilla romaanista Painajainen (Aikakoneesta 2/1990) ja hänen arvostelullaan kokoelmista Varhaiset varjot ja Toiset taivaat (Aikakoneesta 1/1993). Bradburyn suomennosbibliografiaan on lisätty runsaasti uutta tietoa lehtinovelleista sekä ennakkotieto novellikokoelmasta Huhtikuun noita.

12. elokuuta 1998

Aikakoneen arkistoon on lisätty Arvosteluja vuoden 1995 tieteis- ja fantasiakirjoista ja ennenjulkaisemattomasta materiaalista koostuva Kadonneita kirjoja. Lisäksi on perustettu henkilöhakemisto Aikakoneen kirjailija- ja taiteilijajuttuihin ja kirja-arvosteluihin.

9. elokuuta 1998

Uutispalstalle lisätty taiteilija Paul Lehrin ja Robert A.W. Lowndesin muistokirjoitukset sekä ennakkotieto uudesta sf-julkaisusta Event Horizon.

8. elokuuta 1998

Hugo-palkinnot lisätty ja linkitetty.

5. elokuuta 1998

Kapteeni Kuolio on puhunut ja toimimattomia linkkejä viime vuoden ulkomaisten palkintojen listassa on korjailtu.

3. elokuuta 1998

Muistoja Markkulasta koosteen ensimmäinen kontribuutio on Johanna Sinisalolta, Uudet kirjat -listaukseen on tehty muutama pieni lisäys ja Elokuun kuva on esillä..

28. heinäkuuta 1998

Palstalla Eijan kirjat 2: Uutta fantasiaa, vanhaa erotiikkaa esittelee Eija Elo muutamia uudehkoja fantasiakirjoja uusilta kirjoittajilta. Juttu on Aikakoneen tapaan varustettu runsailla jatkolinkeillä.

26. heinäkuuta 1998

Alvin - Amerikan Messias on M.G. Soikkelin artikkeli Orson Scott Cardin suomennetuista Alvin-kirjoista.

25. heinäkuuta 1998

Linkkilistalle on lisätty parikymmentä uutta linkkiä ja entisiä on päivitetty. Suosittelemme erityisesti osuutta "Huvitusta ja hullutuksia".

17. heinäkuuta 1998

Tunnettu suomentaja ja toimittaja Pekka Markkula on poistunut keskuudestamme. Olemme laatineet suppean muistokirjoituksen jonka ensi viikolla korvaamme laajemmilla muisteluksilla.

9. heinäkuuta 1998

Australialaiset Ditmar-palkinnot lisätty uutispalstalle.

8. heinäkuuta 1998

Osastolle Uudet kirjat on lisätty kaikki tietoomme tulleet ensi syksyn kirjat runsain linkityksin ja muutamia jo aiemmin ilmestyneitä. Aikakoneen logoa on myös remontoitu Hannu Mänttärin toimesta jo muutama päivä sitten.

5. heinäkuuta 1998

Uutispalstalle on lisätty Arthur C. Clarke-, Bram Stoker- ja Locus-palkinnot, runsain linkein, samoin kuin muistokirjoitukset äskettäin kuolleista Jerome Bixbystä ja taiteilija Alex Schomburgista (kuvitettu).

4. heinäkuuta 1998

Uudella palstalla Eijan kirjat esittelee Eija Elo viimeaikoina lukemiaan tieteis- ja fantasiakirjoja. Pääpaino on vähemmäntunnetuissa kirjoittajissa ja esittelyssä on useita ensiromaaneja.

1. heinäkuuta 1998

Kapteeni Kuolio on puhunut meille ja Heinäkuun kuva on nähtävillä.

17. kesäkuuta 1998

Tapahtumakalenteriin on lisätty tietoja Vanhan kirjallisuuden päivien näyttelystä (tämä tiedosto ei enää saatavilla) ja kesäretkestä Suomenlinnaan.

14. kesäkuuta 1998

Linkkilistaa on täydennetty mm. Connie Willis ja Philip Pullman -linkeillä ja tapahtumakalenteriin on lisätty ajantasaiset tiedot huviretkestä Viikinsaareen (tänä vuonna siis 1. elokuuta!) ja Vanhan kirjallisuuden päivistä. Vanhan kirjallisuuden päivien ohjelma on saatavissa myös omana tiedostonaan (ei enää saatavilla).

12. kesäkuuta 1998, aamuyöllä

Simon Ingsin novelli Toiset kaupungit (49 kb) on Aikakoneessa! Sen on suomentanut Sauli Santikko ja kuvittanut Kimmo Isokoski. Ingsin haastattelu julkaistiin paperi-Aikakoneen numerossa 1b/1995 ja lisätään lähiviikkoina arkisto-osastollemme.

6. kesäkuuta 1998

Ray Bradburyn suomennosbibliografian novelliosuuksiin on tullut runsaasti täydennyksiä. Uudet kirjat -listaukseen on lisätty kaikki (?) toukokuun aikana ilmestyneet teokset ja muutamia ennakkotietoja, täydennyksiä & korjauksia. Kotimaisten palkintojen listalle on lisätty tämän vuoden Tähtivaeltaja-palkinto. Linkkisivulla on korjattu Wanhojen herrojen huoneelle johtava linkki ja lisätty yhteys Ben Roimolan uudelle kotisivulle.

1. kesäkuuta 1998

Marko Ahosen kritiikki elokuvasta Deep Impact on saatavilla. Kesäkuun kuva on asetettu näytteille ja Kapteeni Kuolio on jälleen ottanut yhteyttä. Uudet kirjat-listaukseen on tehty vähäisiä päivityksiä.

26. toukokuuta 1998

Uudet kirjat-listausta on täydennetty.

25. toukokuuta 1998

Tapahtumakalenteriin on lisätty tiedot Helsingissä 2-3. kesäkuuta (on siis jo kiire) järjestettävistä Tähtivaeltajapäivistä, joiden vieraaksi saapuu Simon Ings.

24. toukokuuta 1998

Leena Peltosen kuvitettu artikkeli Guy Gavriel Kay - fantasiakirjallisuuden suuri valkoinen toivo on valmis ja saatavilla.

22. toukokuuta 1998

Uudet kirjat-listausta on täydennetty viimeksi ilmestyneillä teoksilla ja WSOY:n ensi syksyn kirjoilla.

21. toukokuuta 1998

Ray Bradburyn suomenkielisten tekstien bibliografia on ollut muutaman päivän toimimaton Netscapella katsottaessa. Nyt virhe on paikallistettu ja korjattu. Lisäksi on juttuun lisätty runsas kuvitus, joka tosin hidastaa latautumista mutta, jos jaksaa odotella, toimii sivu kohtuullisen jouheasti hitaammallakin koneella (kunhan muistia on kohtuullisesti). Myös Lukijoiden äänet käyttäytyy nyt siivosti Netscapellakin.

19. toukokuuta 1998

Uutispalsta on palautettu omaksi hakemistokseen sillä sisällysluettelosivumme on viime aikoina alkanut näyttää aivan liian sekavalta ja vaikealukuiselta.

18. toukokuuta 1998

Useita sekä vanhempia että uudempia tekstejä on muokattu toimimaan kauniimmin suuremmillakin resoluutioilla. Kaikkiin Bradbury-osuuden dokumentteihin on lisätty sopivan lokakuinen taustaväri ja jutun Ray Bradbury puhuu kuvitusta on muutettu.

16. toukokuuta 1998

Eeva-Liisa Tenhunen on Atorox-palkitun novellinsa Ursa Amanda (arkistossamme, 110 kt) jatkoksi laatinut artikkelin karhumytologiasta, otsikoltaan Ohtonen Otavanpoika. Ray Bradburyn englanninkielisten tekstien bibliografiaa on hiottu hieman lisää ja Uudet kirjat 1998 listausta päivitetty uusilla julkaisuilla.

14. toukokuuta 1998

M.G. Soikkelin artikkeli Kielistä syntyi maailma, joka käsittelee Humphrey Carpenterin Tolkien-elämäkertaa, on lisätty. Linkkilistan kotimaisia linkkejä on käyty läpi ja päivitetty. Arkisto-osastolla on toimimaton linkki Veikko Rekusen novelliin Ihminen! korjattu.

12. toukokuuta 1998

No tosiasiassa 13. toukokuuta klo 01.00, Ray Bradburyn englanninkielisten tekstien bibliografia toimii kuvineen nyt myös Netscapella (taulukointi ei toimi 1.0- & 1.1-versioissa). Kaikki bibliografian kirjankansikuvat ovat nyt linkkejä luonnollista kokoa oleviin versioihin samaisista kuvista.

10. toukokuuta 1998

Avaussivua on uudistettu mutta kai sen jo tänne ehdittyänne olette huomanneetkin. Lisäksi on uutisosastolle lisätty Nebula-palkinnot.

9. toukokuuta 1998

Hinkkasen kaikki viime aikojen vapaahetket viennyt Ray Bradburyn suomennettuja tekstejä: bibliografia on viimein valmis ja esillä. Se on toistaiseksi kuvittamaton, sillä voimat eivät enää riittäneet skannerin käynnistämiseen ja taiton hiomiseen (eli kuvia lisätään kunhan jaksetaan).

6. toukokuuta 1998

Uudet kirjat 1998 listausta päivitetty uusilla julkaisuilla.

5. toukokuuta 1998

Tapani Ronnin Ray Bradbury puhuu on taitettu uudelleen ja kuvitettu. Kapteeni Kuoliolta on vastaanotettu uusi kryptinen viesti ja Toukokuun Kuva on nähtävillä.


Takaisin sivun alkuun