Aikakone-logo


SCIENCE FICTION &
FANTASIA

Aloitussivu

Aikakone FAQ

Sisältö

Mitä uutta Aikakoneessa

Kirjailija- & taiteilijatietoa Aikakoneessa

Uudet kirjat

Kirja-arvostelut

Kolahtaneita kirjoja

DVD-elokuvat

Uutisia

Aikagalleria

Kuukauden kuva

Aikakoneen linkit

Aikakoneen arkisto

Kaikkiruokaisen päiväkirja

Lukijoiden äänet

Palaute

Kapteeni Kuolio

Aikakartta

Mitä oli uutta Aikakoneessa 20003. marraskuuta 2000

Olemme vastaanottaneet viestin Kapteeni Kuoliolta.


2. marraskuuta 2000

Olemme lisänneet Marraskuun kuvan ja, takautuvasti, Lokakuun kuvan ja bonuksen.


29. lokakuuta 2000

Aikagallerioissa julkaisemme 5-15 kuvan katsauksia tunnettujen kirjailijoiden ja taiteilijoiden tuotantoon tai erilaisten teemojen visuaaliseen esittämiseen tieteis- ja fantasiakirjallisuudessa. Ensimmäiset aiheemme ovat Philip K. Dick ja Lordi Dunsany -kuvituksistaan kuuluisa Sidney H. Sime. Edelliseen galleriaan liittyy vielä lyhyt esittelyt Ace Double -kirjoista ja Ace-kustantamosta


25. lokakuuta 2000

Jukka Halme kirjoittaa Robert A. Heinleinin teoksesta Kapina 2100 ja Kaikkiruokainen on eri mieltä. Lokakuun kuva on jäänyt lokakuulta pois mutta ehkä tarjoilemme sen jälkijättöisesti Marraskuun kuvan kanssa lähiviikkoina. Ja tosiaa, meinasi unohtua, Hinkkasen arkistossa sijaitsevaan artikkeliin Aikamatkustuksen teoriasta ja aivan erityisesti käytännöstä on skannattu muutama kuva. Nämä jälkimmäisesti ovat siis Hinkkasen kotisivuilla eivätkä Aikakoneessa.


1. lokakuuta 2000

Aikakoneen linkkejä on käyty läpi, korjailtu ja täydennetty. Toimimattomat on poistettu kaikista osastoista paitsi Vastaantulevasta liikenteestä, joka olisi isomman huollon tarpeessa.


14. syyskuuta 2000

M.G. Soikkeli arvostelee Ursula K. Le Guinin teoksen Sisämeren kalastaja.


11. syyskuuta 2000

Syyskuun kuva on vihdoin ja viimein lisätty.


3. syyskuuta 2000

Kaikkiruokainen kirjoittaa Tolkienista.


18. elokuuta 2000

Kapteeni Kuolio varoittaa eräästä turmiollisesta ruoka-aineesta.


16. elokuuta 2000

Kirjailijaesittelyssä on moninkertainen palkintovoittaja Lois McMaster Bujold. Tarjolla on Vesa Lehtisen artikkeli ja tarkka bibliografia.


15. elokuuta 2000

Päivityksiä pitkästä aikaa, Kirja-arvosteluissa M.G. Soikkelin artikkeli Kimmo Lehtosen romaanista Yli uusien rantojen ja Kolahtaneissa kirjoissa juttua Iain M. Banksista, Wolfgang Jeschkesta, Chris Kubasikista ja Mark Helprinistä.


3. elokuuta 2000

Kuukauden kuva on lisätty.


7. heinäkuuta 2000

Eija Elo-Södermanin uusi novelli Sianmaksamies tutkii elinsiirtojen sosiaalisia, yhteiskunnallisia ja fysikaalisia vaikutuksia suomalaisessa ydinperheessä.


5. heinäkuuta 2000

Uusi Kuukauden kuva on nähtävillä.


6. kesäkuuta 2000

Kapteeni Kuolion uusin viesti on saapunut ja Kesäkuun kuva on lisätty. Sarja Eijan kirjat jatkuu yli vuoden tauon jälkeen ja Kolahtaneisiin kirjoihin on lisätty esittely Katherine Nevillen romaanista Musta kuningatar.


12. toukokuuta 2000

Vesa Lehtinen esittelee Peter F. Hamiltonin The Night's Dawn -trilogian. Uusiin kirjoihin on tehty muutama täydennys.


10. toukokuuta 2000

Uudet kirjat on pitkästä aikaa melkein ajan tasalla. Olisimmeko vihdoinkin pääsemässä takaisin normaalitilaan? ("Niillä on normaalitilakin, onko niilla?") Lisäksi on vuosien 1998 ja 1999 listauksiin tehty pieniä lisäyksiä, lähinnä aiemmin huomaamatta jääneitä uusintapainoksia.


8. toukokuuta 2000

Kirja-arvosteluihin on lisätty artikkelit Neil Gaimanin Tähtisumusta, Terry Pratchettin Vartijat hoi!:sta ja Kevin J. Andersonin Voiman valtiaista. Toukokuun kuva on lisätty ja Kapteeni kuolio on jälleen lähettänyt viestin.


13. huhtikuuta 2000

Leena Peltosen Miten tästä eteenpäin? Historialliset tulevaisuusspekulaatiot tutkii tieteiskirjallisuuden tulevaisuushistorioita. Artikkeliin liittyy hyvin perusteellinen bibliografia.


4. huhtikuuta 2000

Huhtikuun kuva on lisätty ja Kapteeni kuolio on vihdoin ottanut yhteyttä.


30. maaliskuuta 2000

Kaikkiruokainen on pitkästää aikaa lukenut kirjoja.


28. maaliskuuta 2000

Kaikkiruokaisen hakemisto on portaali kaikkiin nykyisiin ja tuleviin Kaikkiruokaisen päiväkirjamerkintöihin.


25. maaliskuuta 2000

Aikakone on aina vain ollut talvilomalla. Uusimmat päivitykset ovat M.G. Soikkelin artikkeli Alvin-kronikka käännekohdassa ja Kaikkiruokainen tietotekniikan ihmemaassa.


4. maaliskuuta 2000

Aikakone on ollut talvilomalla. Aluksi jatkamme Kuukauden kuvalla.


5. helmikuuta 2000

Kaikkiruokainen rypee nostalgiassa.


1. helmikuuta 2000

Helmikuun kuva on nähtävillä.


26. tammikuuta 2000

Jukka Halmeen arvostelu Norman Spinradin Kapteenin tarinasta lisätty.


24. tammikuuta 2000

Aikakoneen kaikkien tiedostojen loppuun on lisätty javascripti, joka kertoo tiedoston täsmällisen osoitteen. Kunkin sivun lopussa (ja myös joidenkin alussa) oleva lista tärkeimmistä sisäisistä linkeistä on yhtenäistetty kautta koko Aikakoneen samoin kuin fonttiasetukset (joka sivulla nyt arial, helvetica tai joku muu sans serif -fontti).


22. tammikuuta 2000

Kaikkiruokainen suosittelee kirjaa, jota ei liene ihan helppo mistään löytää.


18. tammikuuta 2000

Kaikkiruokainen on herännyt.


14. tammikuuta 2000

Tammikuun kuva vihdoin lisätty, eihän kuu ole vielä edes puolivälissä. Sinne tänne uusiin ja vanhoihin kirjajuttuihin on lisätty kuvitusta.


12. tammikuuta 2000

Viime vuoden uusiin kirjoihin on lisätty vielä mainitsemattomat joulukuun uutuudet. Tulevat kirjat ovat omana tiedostonaan Uudet kirjat 2000. Viime vuoden osuus tätä päivityslistausta on erotettu omaksi tiedostokseen Mikä oli uutta Aikakoneessa 1999.


11. tammikuuta 2000

Tekniikkamme tuli takaisin, ongelmien syynä niinkin yksinkertainen juttu kuin viallinen tuuletin prossun päällä. Niinpä sitten vain kiivasta päivittämistä, aluksi viesti Kapteeni Kuoliolta ja joukko Kolahtaneita kirjoja. Skanneria ei ole vielä ehditty herätellä toimintakuntoon, joten kuvituksia lisäilemme myöhemmin.


7. tammikuuta 2000

Eilisiin elokuvajuttuihin lisätty muutama kuva ja linkki.


6. tammikuuta 2000

Tekniikka kaatui päälle juuri kun luulimme saaneemme kaiken taas toimintakuntoon. Nyt on pääkoneemme huollossa epämääräisen ajan ja sen mukana mm. joukko Aikakoneeseen tarkoitettuja tekstejä ja kuvitusta. Mutta vanhemmallakin tekniikalla saamme sentään jotain aikaiseksi, ensiksi kolme uutta DVD-arvostelua Marko Ahosen DVD-palstalle: eXistenZ, Pi ja Cube. Kuukauden kuvaa sen enempää kuin viestiä Kapteeni Kuolioltakaan ei tammikuun aikana ole nykyoloissa odotettavissa.


3. tammikuuta 2000

Työkiireiden lisäksi ovat tekniset ongelmatkin haitanneet, konetta kun on ollut hankalaa pitää pystyssä yli tunnin rupeamaa. Nyt alkaa näyttää valoisammalta joten olemme alkaneet purkaa kertynyttä päivityssumaa. Aluksi voinette katsastaa M.G. Soikkelin artikkelin Philip K. Dickin teoksesta Simulantit ja Jukka Halmeen jutut Dragonlance-kirjoista Hengen miekka ja Mielen demonit. Lisäksi on muutamista kirjajutuista löytyneet virheelliset linkit korjattu. Uudet kirjat, DVD-elokuvat, Kapteeni Kuolio ja Kuukauden kuva päivitettäneen lähipäivinä ja Kolahtanut kirja -juttujakin on muutama odottamassa.


Takaisin sivun alkuun