Lukijoiden äänet 1999
Lukijoiden äänet -palstalle on koottu Aikakoneen lukijakunnan kommentteja lehdestä ja sen sisällöstä. Osa on tullut "virallisilla" palautelomakkeillamme ja osa on poimittu muusta kirjeenvaihdosta. Kursivoidut kommentit ovat toimituksen käsialaa. Viestit ovat aikajärjestyksessä joten uusimmat löytyvät jutun lopusta. Viime vuoden viestit ovat omana tiedostonaan otsikolla Lukijoiden äänet 1997-98.
Juhani & Leena
12. tammikuuta 1999
Niin surffailin vain näillä sivuilla etsiskellessäni tietoa kirjailija
Alexis Kourosista. Mutta missään ei ollut mitään.....Voisitteko tehdä
hänestäkin jonkinmoista juttua? Hän on julkaissut (ainakin nämä)
"Gondwanan lapset" sekä "Harmattan, Kulkija ja Unisieppari" nimiset
kirjat. Molemmat kirjat ovat MAHTAVIA, vaikka ensivaikutelma
kirjoista voi olla lastenkirjojen tyylinen. "Gondwanan lapset" kertoo
identiteettinsä hävittäneestä pingviinin poikasesta, ja "Harmattan,
Kulkija ja Unisieppari" jalkakulkijoiden liikennevalojen vihreästä
hahmosta, joka kyllästyy elämäänsä lasikopissa ja päättää lähteä
etsimään "maalaria". KERTOKAA näistä kirjoista sekä kirjailijasta
jotain, jos ette ole sitä jo tehneet.
Mutta muunlainen yleisvaikutelma sivuistanne oli hyvä. Koska
en ehtinyt tutkimaan asiaa, niin onko teillä sivua, missä on
esim. vinkkejä tuleville kirjailijoille?????????? Ja linkki-
vinkkejä muille kirja-aiheisille sivuille????????????
Kuka sai muuten viime vuonna Nobelin palkinnon kirjastaan?
Susanna Heinonen
- Kourosta harkitaan. Linkkimme olet nyt jo varmaankin tutkinut. José Saramago.
29. tammikuuta 1999
Aikakone on suomen PARAS Bändi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Heini
- Taas se alkaa...
31. tammikuuta 1999
Tuli vaan ihmeteltyä,että mihin ne loput David Eddingsin kirjoista ovat kadonneet, kun Eleniumin tai Tamulin taruakaan en löytänyt. Puuttuu myös Belgarath-velhon tarina ja Polgara-velhottaren tarina. Ehkä ne löytyvät jostain, mutta en vaan minä sattunut huomaamaan. Mutta mikäli ei, niin suosittelisin lisäämään ne listaan. Moni nimittäin arvostaa Eddingsiä,melko korkeallekin.
Tarja Bogdanoff
- Tämän olemme muistaakseni jo kertoneet aikaisemminkin mutta kerrataan. "Uudet kirjat" -listauksessa luetteloidaan kunkin nimikkeen alla vain kulloinkin kysessä olevan sarjan aikaisemmat osat. Niinpä esimerkiksi Eddingsin Malloreon-sarjan kohdalla mainitaan vain tämän nimenomaisen sarjan aikaisemmat osat, ei Tamulin tarua, ei Belgariadia eikä mitään muutakaan tähän samaan universumiin liittyvää.
10. maaliskuuta 1999
Mainiot nämä Aikakoneen sivut kun lähestulkoon aina kun täällä käy on myös uutta "asiaa" naaman edessä. Sääli semmoisia verkkolehtiä jotka ovat jämähtäneet paikalleen... Kiitos! Haluaisin muuten huomauttaa että kun tiedossamme on oravien vaarallisuus, niin pelottavamman näköiset metsien pedot, SIILIT, ovat rauhaa rakastavia olentoja. Ulkonäköön ei voi koskaan luottaa.... Onko toimituksella tiedossa mitään siilien fanisivuja???
Hannele Kivilahti
- Onhan näitä, esim. "Siililand", jolla mm. Otto Mannisen olennaiseen pitäytyvä "Luonnonhistoriallinen tutkielma", ja englanniksi "Hedgehog FAQ", "The Nasty Man and the Hedgehog" ja aivan erityisesti puistattava "The Dark Side of the Hedgehog".
4. huhtikuuta 1999
Sivunne ovat todella erinomaiset ja ajan tasalla pysyvät. Haluaisinkin tietää mistä saatte tietää kirjojen julkaisuista? Itselläni on myös sivut joissa käsittelen suomennettuja fantasiakirjoja pääasiassa ja olen huomannut, että varsinkin kustantajilta ei tahdo saada minkäänlaisia aikatauluja kirjojen julkaisuista vaan melkeinpä pitää päivittäin työmatkan ohella käydä kirjakaupan kautta katsomassa onko uusia tullut.
Mika Salovaara
- Tietomme ovat peräisin varsin monista lähteistä. Useimmat kustantajat julkaisevat ainakin muutaman kerran vuodessa (vähintään vuoden alussa ja elo-syyskuussa) esitteen tulevista kirjoista, joissa on melko tarkat tiedot, myös oletettu ilmestymisajankohta. Näitä esitteitä löytynee monista kirjastoista ja voipa ne saada veloituksetta kotiinkin, kunhan onnistuu vakuuttamaan kustantajan pr-osaston vakavasta tiedonjulkistamistarpeestaan. Kustantajien nettisivut ovat myös hyödyllisiä, joskaan eivät aina lainkaan riittävän tunnollisesti päivitettyjä. Lisäksi on käytettävissämme sisäpiirin tietolähteitä (kääntäjiä ja toimittajia), joiden tietoja kuitenkaan emme yleensä julkista ennenkuin meillä on varmistus kirjan julkaisusuunnitelmista suoraan kustantajalta. Mitä jo ilmestyneisiin kirjoihin tulee, niin teemme jatkuvasti jalkatyötä Helsingin ja Tampereen suurimmissa kirjakaupoissa ja pidämme korvamme auki.
12. huhtikuuta 1999
Viitaten tähän:
Paperilehdistä tulee tulevaisuudessa tietoa uutispalstalle. Kotimaiset verkkolehdet ja sf-sivut löytyvät jo linkkilistalta satunnaisen kritiikin kera, ulkomaisia verkkojulkaisuja on jo pitkään ollut tarkoitus linkittää ja linkitetäänkin kunhan ehditään.
Eli miten on? Uutisoinnin suhteen näyttää olevan vielä vähän petraamista ;-) Mutta kyllä te kiitostakin ansaitsette. Eli kiitos tähänastisesta.
Marko Kivelä
- Joo, tota noin. Uutispalsta on kyllä hiukan rappiolla (Uudet kirjat poislukien) syynä rajallinen aika ja kasvavat puhelinlaskut. Perusteeellisen linkkihaun tekeminen mistä tahansa aiheesta (esim. äskettäin lisätyt linkit kotimaisiin kirjailijoihin) vie helposti puolen päivää ja maksaa sen mukaisesti. Ulkomaisten verkkojulkaisujen osoitteita on pikkuhiljaa kerätty ja lisätään omaksi osastokseen linkkeihin jonain päivänä. Ja kotimaiset paperilehdet... emme edes näe niitä kaikkia säännöllisesti mutta katsotaan.
30. huhtikuuta 1999
Etusivunne tuntuu vaurioituneen. Pääsen muille sivuille, mutta etusivu (index) jumiutuu ja lataamisessa se näyttää 9% lukua. Tarkitakaapa onko jotain pielessä.
Marko Kivelä
- Etusivussa ei ole mitään vikaa, ongelmana ovat muualta ladattava linkkikuvat (Blue Ribbon Campaign, laskuri & Extreme Tracking -tilasto), jotka joskus ovat ruuhkaisten yhteyksien takana. Jos ongelma uusiutuu, niin pysäytä sivun latautuminen selaimen stop-painikkeesta ja ainakin sivun tekstiosuus tulee todennäköisesti näkyviin.
14. toukokuuta 1999
Kiitos kivoista sivuista. Haluaisin vain kysyä, että ovatko R.A. Salvatoren kirjat Pahan perintö ja Tähdetön yö kenties jatkoa Musta haltia ja Jäätuulenlaakso -trilogioille?
Marika Alanen
- Ainakin The Locus Index to Science Fiction (1984-1997):n mukaan ovat.
22. toukokuuta 1999
Tutustuin juuri äsken näihin sivuihin ja olen iloinen sittä, että
eksyin tänne! Olen fantasian ahmija, ja varsinkin DAVID EDDINGS on se mikä
kolahtaa, joten kaipaisinkin hänestä ja hänen kirjoistaan, urastaan yms.
jotain juttua.
Elina Yli-Rantala
- Laajempaa Eddings-artikkelia emme juuri nyt uskalla luvata mutta laitoimme saataville Arkisto-osastollemme kaikki aikoinaan paperimuotoisessa Aikakoneessa julkaistut Eddings-arvostelut. Parhaiten näihin ja muihin yksittäisiä kirjailijoita käsitteleviin juttuihimme pääsee käsiksi tiedoston Kirjailija- ja taiteilijatietoa Aikakoneessa kautta, joskaan sen suoraan dokumenttien sisälle johtavat linkit eivät aina tunnu toimivan nopeammilla kiinteillä yhteyksillä (tämä ongelma kai toistaiseksi lähinnä työpaikkojen koneilla).
7. kesäkuuta 1999
Hei vaan ihmiset!
Kysyttävää olisi Philip Pullman nimisestä henkilöstä, joka on joskus muinoin aloittanut trilogian nimeltä Universumien tomu. Ensimmäinen ja toinen osa ovat ilmestyneet jo aikapäiviä sitten, mutta kolmatta osaa ei ole kuulunut. Onko tietoa koska se mahdollisesti ilmestyy vai tuleeko sitä ollenkaan? Ensimmäinen osa oli nimeltään Kultainen kompassi ja toinen Salaperäinen veitsi.
Elina Yli-Rantala
- Nyt kun viimein päivitämme "Lukijoiden ääniä" eletään elokuun loppua ja oletan Pullmanin vastanneen itse tähän kysymykseen Finnconissa kerran jos toisenkin. Kolmas osa on tulossa ja ilmestyy aikanaan varmasti suomeksikin. Milloin? Sitä emme tiedä.
1. heinäkuuta 1999
Mitä on "taiteilijan" tehtävä tullakseen julkaistuksi sivuillanne? Riittääkö, että tekee, mitä osaa ja lähettää sen teille.
Paula Alavesa
- Se on hyvä lähtökohta. Kenenkään töiden julkaisukelpoisuudesta ei voi sanoa mitään näkemättä. Verkkojulkaisuun tarkoitetut kuvat on hyvä lähettää aluksi jpg-tiedostoina, jotka eivät vie liikaa tilaa. Itselleen ne kannattaa tallentaa tif- tai bmp-muotoisina kuvatiedostoina, joita on tarvittaessa helppo jälkikäsitellä. Isoja tiedostoja ei pidä lähetellä varoittamatta vastaanottajaa etukäteen, ne saattavat pahimmassa tapauksessa tukkia vastaanottajan sähköpostin tuntikausiksi. Kuvamateriaali on tosiasiassa parasta lähettää ihan vanhanaikaisena postina (jollei kysessä ole nimenomaan tietokoneella tehty grafiikka kuten julkaisemassamme sarjakuvassa Auringon takaa).
19. heinäkuuta 1999
Saisiko tuonne etusivulle "Mitä uutta Aikakoneessa" linkkiin myös päiväyksen koska uusimmat muutokset on tehty?
Marko Kivelä
- Olisihan se mahdollista mutta ei kai sen linkin napauttaminen niin suuri vaiva ole?
10. elokuuta 1999
Yhdysvallat on antanut muukalaisille luvan siepata omia kansalaisiaan, muista valtioista en tiedä.
- Jaa, miksi se meitä kiinnostaisi?
26. elokuuta 1999
Uskon että tälläisen lehden päivittäminen on raskasta, mutta voisitte muistaa myös NYKYPÄIVÄN. Ei se mitään, on vanhojakin kirja-arvosteluita kiva lukea, mutta olisi kiva
jos niitä uudempiakin olisi tarjolla. (Tiedän, nyt te sanotte että joo, julkaistiin me Alvinkin, mutta se ei ollut ainut ilmestynyt...)
Toiseksi, olen huomannut sivullanne että kutsutte mm. Jordania, Brooksia jne. rahastajiksi. Millä perusteella? Siis, ne myyvät hyvin. Sehän on suunnilleen tarkoitus miksi niitä kustannetaan. Jos te nyt viitsisitte kertoa lukijoillenne rahastajan ja kirjoittajan eron? Olisin hyvin kiitollinen.
Pitäkää taso yllä.
Juho Salo
- Lisää kirja-arvosteluja on tulossa kunhan syksyn kirjat alkavat olla käsillä.
Mitä rahastukseen ja kirjoittamiseen tulee, niin viittaisimme Leena Peltosen artikkeliin "Sormuksen orjat" hänen kotisivuillaan. Se kertonee ainakin jotain rahastajan ja kirjoittajan eroista samoin kuin samasta lähteestä löytyvä artikkeli "Kirjallisuutta siitä mikä on pysyvää".
Nythän on niin, että fantasiakirjallisuuden pioneeriajat ovat vielä niin lähimenneisyyttä, että elävässä muistissa ovat vielä kustannusriskit, rakkaudesta enemmän kuin rahasta kirjoittaneet titaanit. Pyytettömyys on aina katoavaista, mutta genrefantasia on menettänyt viattomuutensa nopeammin ja näyttävämmin kuin useimmat asiat tässä maailmassa. Kaiken rahastavan populaarikirjallisuuden yhteinen tuntomerkki on takuuvarman, maksavaa yleisöä miellyttäväksi todetun formulan mukaan kirjoittaminen. Jos myyntimenestystä pidetään osoituksena laadusta, meidän on ilmeisesti pidettävä 'painosten kuningatarta' Anni Polvaa kansalliskirjailijanamme. Fantasiasta puhuttaessa puhutaan mielikuvituksesta. Plagioiminen ja kaavan toistaminen ovat häpeäksi genren nimelle. Tästä aiheesta kuulisimme mielellämme lisääkin kommentteja.
27. elokuuta 1999
Hee!
Heräsi kysymys: Mistäköhän saisi Douglas Adamsin Linnunrata -kirjaa kohtuuhintaan?? Porista löytyi kirjakaupasta mutta se maksoi yli 220mk!! Kuulemma sitä on myyty satasenkin hintaan! Onko tietoa? Olen sen ekan osan lukenut ja se on ehkä paras kirja mitä olen lukenut. en tosin ole lukenut paljon p*skaakaan..
Kiitos ja anteeks!
Janne Hertell
- Antikvariaatista pitäisi saada ainakin jonkin verran halvemmalla. Antikka.netistä voisi aika ajoin käydä kyselemässä (juuri äsken tarkistaessani ei tosin ollut mitään Adamsilta) ja sinne voi jättää myös puutelistoja. Usenetin sf-uutisryhmiin (esim. sfnet.harrastus.kulttuuri.sf) voi myös pistää kyselyjä ja miksei muihinkin kirjallisuusryhmiin. Ja sitten on tietysti aikaa vievä mutta pitkällä tähtäyksellä aina lopulta tuloksia tuottava antikvariaattien ja divarien kierteleminen. Miten paljon niitä Porissa on, sitä emme tosin tiedä.
Niin ja sitten on tietysti vielä yksi mahdollisuus. Jos jollakin tätä lukevalla on ylimääräinen "Linnunrata" tai tietävät mistä sellaisen saisi, niin välittäköön tiedon Janne Hertellille osoitteella hertell@icenet.fi. Voisimme itse asiassa perustaa Aikakoneeseen jonkinlaisen "ostetaan ja myydään" -palstan, jos asiaan osoitetaan kiinnostusta (eli lähetetään ilmoituksia julkaistavaksi).
6. syyskuuta 1999
Kirjoituksessa oli tunnetta ja pidin siitä valtavasti!!!!!!!!!!
En ole lukenut koskaan mitään vastaavaa!! Todella ihana kertomus : )
Erja
- Ilahdumme aina kehuista. Kunpa vain tietäisimme mistä kertomuksesta on kyse... Vakavasti ottaen, kun kommentoitte jotain juttua Aikakoneessa, niin mainitkaa mistä jutusta on kyse. Aikakone koostuu useista sadoista tiedostoista, joista jokaisesta pääsee palautelomakkeeseen. Meillä ei ole mitään keinoa tietää mistä tiedostosta esim. Erja yllä puhuu kun hän ei mainitse sen nimeä.
13. syyskuuta 1999
koko lehti on ihan surkee (en oo kyllä ikinä lukenu)
mun mielestä aku ankka rulaa . jeee aku rulez
Miika Hietala
- Siis mikä lehti? Aikakone? Vai Kosmoskynä?? Vaiko jokin ihan muu???
20. syyskuuta 1999
Moi Leena! Tykkäätkö sä Aikakone-bändistä? Mä en erityisemmin,
mut on niillä joitain hyviä "kipaleita"!
Maria Koskela
- Meillä ei ole mitään vahvoja mielipiteitä Aikakone-bändiin liittyen.
20. syyskuuta 1999
Kaikkiruokaisen päiväkirja. Mikä hieno tapa heittää mukavia
tiedonsiruja puolelta ja toiselta. Mutta se mikä eniten (Flashmanin
käännös tietysti nosti kulmakarvoja) herätti mielenkiinoa oli tämä
Orm Punaisen jatko-osa. Kyllä, olen ollut tietoinen että sellainen on
ollut olemnassa (katselin jossakin norjankielistä pokkaria ja
manailin) ja senkin tiesin että se on joskus hamassa menneisyydessä
käännetty suomeksikin. Mutta se, että se jatko-osa onkin tämä
oranssi-kantinen, oli uutta tietoa. Ja varsin tervetullutta. Sillä
(nyt pitää odotella kiihkeästi kotiinlähtöä) ostin tämän kappaleen
joskus pari vuotta sitten kirjahyllyyn ajatellen hankkivani toisen
kappaleen Orm Punaista (minulla on joku pokkaripainos, joka on
jossakin Posiolla) kun tämä oli sentään kovakantinen eikä siinä ollut
kahvitahroja (tms. vastaavia - en välttämättä halua tietää tarkempaa
substanssia). Sitten pistin sen hyllyyn enkä ole sitä aukaissutkaan.
Löytöjä jopa ihan omasta kirjahyllystäkin! Splendid!
Antti Oikarinen
- Tehdään niitä löytöjä täälläkin. Yhdistimme kirjahyllymme viime helmikuussa ja sen jälkeen on sieltä aika ajoin tullut vastaan kirjoja, joita kumpikaan ei muista omistaneensa. Onko mahdollista, että jos kirjoja on riittävästi, ne alkavat lisääntyä itsestään? Ainakin vaateripustimet käyttäytyvät niin.
24. syyskuuta 1999
Onko kenelläkään tietoa mistä löytyisi Philip K. Dickin
kirja The Crack In Space? Se on ainoa joka minulta
puuttuu kokoelmastani.
Arto Repola
- Kyseinen romaani on tosiaan aika vaikea hankittava. Uusimmat tiedossamme olevat painokset ovat 1980-luvulta. Teimme testihaun Bibliofindin kautta ja kyllä teos hankittavissa on joskin varsin kovaan hintaan ja paikoista, jotka edellyttänevät luottokortin olemassaoloa. Jos jollakulla on ylimääräinen kappale ko. teosta ja haluaisi luopua siitä tai tietää mistä sellaisen voisi löytää, niin tiedottakoon siitä sähköpostitse Arto Repolalle.
26. syyskuuta 1999
Heh... Teillä on kilpailija: http://www.sunpoint.net/~ruhtinas
Korostan kuitenkin, että sivut ovat tuossa osoitteessa
vain väliaikaisesti.
J. Ruusuvuori
- Lisäämme arvoisan kilpailijan linkkilistalle kunhan sivut siirtyvät vakinaiseen osoitteeseen.
29. syyskuuta 1999
Kiitoksia kuka minulle ilmoittikaan The Crack In Space -kirjasta.
Jos joltakin löytyy kirja Suomesta niin ilmoittakaa minulle e-mailina. Voisin maksaa vaikka 50-75 markkaa kirjasta sekä mahdolliset postikulut päälle.
Arto Repola
- Otamme vastaan kirjanetsintäilmoituksia mielellämme. Toivottavasti The Crack in Space löytyy.
8. lokakuuta 1999
Kiitoksia kaikkiruokaiselle; mainiota murkinaa jota napostelisi useamminkin. Tuolla aloitussivulla olevat isotekstiset uutuus "otsikot" rikkovat hiukan yleis-ilmettä, joskin fonteista täytynee mainita että arial
parantaa visuaalista puolta kummasti - ei se paljoa
näköjään vaadi. Mitäpä muuta.. ? Kiitos.
Juha Lindroos
- Ei Kaikkiruokainenkaan aivan kaikkea vapaa-aikaansa ehdi kirjoittamalla kuluttamaan. Mitä aloitussivuun tulee niin sitä on juuri hiottu varsin tiiviisti. Nyt näyttää jo paljon paremmalta, Netscapella vielä paremmalta kuin iäti kirotulla Internet Exploderilla (aika hyvältä Aikakone silläkin näyttää).
12. lokakuuta 1999
nimi: Happojänis
osoite: http://members.xoom.com/antmak/happo.htm
lupa: jos on aivan pakko kehitysmaiden kannalta tietysti
palaute: Keep in rucking Porvoolaiset pygmi-miehet.
Pistäkää mun linkki.
- No pistettiin sitten.
18. lokakuuta 1999
Halusin vain kysyä, että montako kirjaa J.R.R. Tolkien on kirjoittanut ja moniko niistä on julkaistu suomessa (tietojeni mukaan vain pari kappaletta). Ja kysyisin myös sellaista, että onko Tolkienin poika kirjoittanut itse mitään aiheisiin liittyvää kirjaa. Ja yrittäkää hommata sivuillenne jonkinmoisia linkkejä Taru sormusten herrasta elokuvasta... Luulisin että monia kiinnostaisi sekin asia... Siinäpäs se sitten oli...
KEEP UP THE GOOD WORK
Pasi Kostiander
- Tietosi ovat puutteellisia. Mikael Ahlströmin laatima perusteellinen selvitys Tolkienin tuotannosta ja suomennoksista on löydettävissä Suomen Tolkien Seuran sivuilta. Elokuva-linkkejä lisäilemme joskus.
25. lokakuuta
(tyhjä palautelomake)
Raivostunut
- Oheinen mykän raivon osoitus oli lähetetty Johanna Sinisalon muinaisesta Heinlein-arvostelusta Kissa muurin läpi..
29. lokakuuta 1999
Olen tutkinut verkosta www.bibliofind.com ynna pari muuta saittia (mm. powells.com) ja niistä kaikista löytyy PKD:n kirja The Crack In Space. Hinnat niissä ovat varsin hyvät, mutta toimitusajat kohtuullisilla kustannuksilla tuskaisen pitkät. Nyt kysyisinkin,että löytyykö pohjoismaista esmes Ruotsista, Norjasta tai Tanskasta hyvää scifiin erikoistunutta kirjakauppaa ja onko millään näillä liikkeillä omia www-sivuja?
Arto Repola
- Tukholmassa on SF-Bokhandeln ja Kööpenhaminassa Fantask, jotka molemmat ovat suositeltavia. Edellisessä olemme vierailleet henkilökohtaisesti ja jälkimmäisestä olemme kuulleet runsaasti kehuja. Fantaskin sivut tosin ainakin viimeksi katsoessamme toimivat hieman oudosti. Ne tuottivat, teki mitä tahansa, linkkikehyksen sisällä olevan virheilmoituksen. Kehyksessä olevat linkit kuitenkin toimivat, joten sisäänpääsy onnistuu.
31. lokakuuta 1999
Oliskos mitenkään mahdollista saada jotain tietoa Anu Holopaisesta? Monia varmaan kiinnostais tää suomalainen, joka ihme kyllä on alkanu kirjoittaa fantasiaa. On muuten tosi loistava kirjailija!!!!!
Sanni Vaskinen
- Emme uskalla tehdä mitään lupauksia mutta ehkä otamme hänen teoksiaan joskus arvosteltavaksi. Perustietoa Anu Holopaisesta löytyy Suomen nuorisokirjailijoiden nettimatrikkelista.
11. marraskuuta 1999
Kappas! Löysinpä siistin sivun... ja ihan sattumalta! Eddingsin kirjat on muuten tosi hyviä! Aloittelen vasta lukemaan Murgojen kuningasta ja muutenkin nää kirjat on mulle ihan uusia tuttavuuksia... oon lukenu Velhottaren tarinan ja Lännen vartijat, ja ihastuin heti niihin! Toivottavasti löydän muitakin osia...
Tanya
- Joo, löydettävää on aika paljon. Eddings taitaa olla runsaimmin suomennettu fantasiakirjailija.
15. marraskuuta 1999
Järkyttävää tuottaa kauhea pettymys, mutta kyllä ne kummalliset häkkyrät liittyvät liitokiekkoon. Ne ovat näethän Frisbee-golfin "reikiä". Olen joskus kokeillut. Kyseistä peliä varten on muuten olemassa pienempiä kiekkoja, jotka nokkaan osuessaan kolahtavat aika pahasti ja satuttavat aika lailla. Kaikkiruokaisen päiväkirja on erinomaisen hauska ja mainio julkaisu. "Lisää!", huutavat kaikki lapset. Kajahtaneet kirjat ovat myös olleet ansiokkaita.
Jukka Halme
- Hyvä Halme, ne ovat Kolahtaneita kirjoja!
28. marraskuuta 1999
Leena Peltosen arvostelu Rivan Aikakirjat oli yksinkertaisesti & suoraansanottuna paras KOSKAAN lukemani kirja-arvostelu. Se oli todenmukainen, kiinnostava, pitkä, selkeä ja humoristinen. Toivon joskus itsekin olevani yhtä hyvä (tai edes lähellä) kirja-arvostelija.
Nooke Brotkin
- Kirjoitapa meille juttu jostain mistä pidät, saatamme julkaista sen Kolahtaneissa kirjoissa.
28. marraskuuta 1999
Tämä juttu johon viittaan on kyllä aika vanha, mutta kävin täällä ensimmäistä kertaa vasta nyt ja lueskelin Lukijoiden ääniä. Siellä oli huutava vääryys! Juho Salo kysyi elokuussa millä perusteella Robert Jordan on rahastaja. Tosiaan, millä? TSH on paras lukemani fantasiakirja, rakastan sitä, ja Eddingsin joka ikinen kirja tosiaankin ON rahastusta & tusinafantasiaa, mutta Jordan ei. Meillä on yhtenevät mielipiteet em. fantasiateoksista, joten miksei Jordanista? Ymmärrän että esim. Eddings on rahastaja, kun hän kirjoittaa saagan saagan perään samalla muotilla, mutta Wheel of Timehan on Jordanin ensimmäinen pitempi sarja. Jordan ei ole aikaisemmin kirjoittanut samantapaista fantasiaa, joten miten jo ensimmäinen kerta voisi olla rahastusta ja vanhan kertausta? Ja totaalisen uusia ideoita Wheel of Timessa on kymmenittäin, osa osan perään tuo yllätyksiä, ilmeisesti loputtomasti.
Nooke Brotkin
- Selvitimme kantaamme vastatessamme Juho Salon viestiin. Mielipteistämme, mitä fantasiakirjallisuuteen yleensä tulee, saanee parhaiten selvää esimerkiksi lukemalla muinoin kirjoittamiamme kirja-arvosteluja. Niin sinä kuin kuka tahansa muukin on tervetullut tarjoamaan omia tekstejään Aikakoneelle, esimerkiksi vaikkapa Jordanista. Julkaisemme mielellämme omista mielipteistämme eriäviä näkökantoja kunhan ne on selkeästi ja perustellen esitetty.
30. marraskuuta 1999
Ensinnäkin kiitokset vallan mainiosta julkaisusta, ei kovin montaa päivää mene etteikö täällä kävisi
kurkistamassa josko jotain uutta kivaa olisi lmestynyt. Toiseksi hatunnosto Leenalle Rivan Aikakirjojen arvostelusta. Itse menetin malttini siinä esipuheen aikana niin pahasti että loppu jäi lukematta. Olin siis enemmän kuin tyytyväinen huomatessani että joku muu oli tarttunut kynään (tai nykyään kai näppikseen) ja sanonut selkeästi ja vastaansanomattomasti kaiken sen minkä itse olisin esipuheen tiimoilta halunnut lausua. Kiitos.
Sari Polvinen
- Leenan juttu on toiseksi suosituin kirja-arvostelumme kautta aikojen. Suosituin on (yllätys, yllätys?) M.G. Soikkelin juttu Arto Paasilinnan Hirnuvasta maailmanlopusta. Tämä johtuu tietenkin siitä, että Paasilinnalla on paljon faneja, jotka jatkuvasti naputtelevat johonkin Alta Vistaan tai Ihmemaahan hänen nimeään ja saavat tulokseksi mm. mainitun artikkelin (ihan viime aikoina on kyllä ollut jo hiljaisempaa).
2. joulukuuta 1999
Aika runsaasti tavaraa täällä on. Lisää englannikielisen fantasian arvosteluja voisi kyllä olla reilusti.
Olli Lehtola
- Niitä julkaistaisiin jos joku niitä kirjoittaisi. Kolahtaneissa kirjoissa on sana vapaa, mikä vihjeenä potentiaalisille kirjoittajille taas kerran kerrottakoon.
Lähetä meille omat terveisesi oheisella palautelomakkeella.
Takaisin sivun alkuun
|