Aikakone-logo


SCIENCE FICTION &
FANTASIA

Aloitussivu

Aikakone FAQ

Sisältö

Mitä uutta Aikakoneessa

Kirjailija- & taiteilijatietoa Aikakoneessa

Uudet kirjat

Kirja-arvostelut

Kolahtaneita kirjoja

DVD-elokuvat

Uutisia

Aikagalleria

Kuukauden kuva

Aikakoneen linkit

Aikakoneen arkisto

Kaikkiruokaisen päiväkirja

Lukijoiden äänet

Palaute

Kapteeni Kuolio

Aikakartta

Personal Darkness

Personal
Darkness
Tanith Lee:
Personal Darkness (1993).
Warner Books, 1994, paperback,
ISBN 0-7515-0808-X, 436 s.
Teos on Blood Opera -trilogian toinen osa. Sarja koostuu seuraavista osista:

  1. Dark Dance (1992, suom. Pimeyden tytär, 1993)
  2. Personal Darkness (1993)
  3. Darkness, I (1994)

Tanith Leen Pimeyden tytär on saanut jatko-osan. Olin jotenkin varma, ettei jatko voisi olla hyvä, mutta olin väärässä. Harvoin on ollut niin hauskaa olla perusteellisesti väärässä; jatko on paljon parempi kuin alku.

Tosin alussa kirja ei vaikuttanut lupaavalta. Ruth kulki pitkin Englantia ja harjoitti varhaiskypsää murhaamisen kykyään. Mutta sitten näyttämölle tuotiin viimeksi henkiin jääneet Scarabaet, uusia loihdittiin paikalle, ja Rachaela teki sovinnon sukunsa kanssa - ja juttu lähti lentoon.

Scarabaet osoittautuvat muuntautumiskykyiseksi väeksi. He muuttavat tyynesti kaupunkiin. Miranda nuortuu. Camillo ryhtyy Helvetin Enkeliksi. Paikalle ilmestyvät Malachi - jota väitetään Camillon isäksi - ja Althene, joka tuottaa suurimman yllätyksen kaikista. Siinä, missä suku kutsuu Adamusta papiksi, Malachi on soturi. Tanith Lee tuntee myyttinsä. Adam, Raamatun hahmo, ihmiskunnan kantaisä, tuhoutui. Malachi, irlantilaisen myytin sankari ja jumala, tuhoutuu myös, mutta eri tavalla. Molemmat viime kädessä rakkauteen. Rakkaus ja kuolema kulkevat käsi kädessä myös normaaleilla ihmisillä - jos normaaleja ihmisiä nyt sitten onkaan.

Kirja piirtää huikean kaaren, jonka alku- ja loppupisteet ovat lähes samat. Kirjan alussa: Tyttö sateessa. Ja lopussa: Kuollut tyttö sateessa.

Eija EloTakaisin Kolahtaneisiin kirjoihin

Takaisin sivun alkuun