Aikakone-logo


SCIENCE FICTION &
FANTASIA

Aloitussivu

Aikakone FAQ

Sisältö

Mitä uutta Aikakoneessa

Kirjailija- & taiteilijatietoa Aikakoneessa

Uudet kirjat

Kirja-arvostelut

Kolahtaneita kirjoja

DVD-elokuvat

Uutisia

Aikagalleria

Kuukauden kuva

Aikakoneen linkit

Aikakoneen arkisto

Kaikkiruokaisen päiväkirja

Lukijoiden äänet

Palaute

Kapteeni Kuolio

Aikakartta

Pikku Vampyyri matkustaa

Pikku vampyyri matkustaa

(Aikakoneesta 3/1989)


Takaisin arvosteluhakemistoon

Angela Sommer-Bodenburg: Pikku Vampyyri matkustaa (Der kleine Vampir verreist, 1982),
Otava, 1988, sidottu, ISBN 951-1-09530-7, 144 s.
suom. Leena Viljakainen,
kansi & kuvitus: Amelie Glienke.



Pikku Vampyyri matkustaa kuuluu Sommer-Bodenburgin Pikku Vampyyri -sarjaan. Sarjaan kuuluu kolme kirjaa: Pikku Vampyyri, Pikku Vampyyri muuttaa sekä tämä Pikku Vampyyri matkustaa. Teos on kertomus Anton-pojasta ja hänen vampyyriystävästään Rydigeristä.

Antonin vanhemmat suunnittelevat lomaa maalaistalossa. Anton itse ei pidä ajatuksesta, koska aika tulisi pitkäksi ilman vampyyria. Niinpä Anton pyytää Rydigeriä mukaan maalle. Isä ja äiti eivät taatusti pitäisi ajatuksesta, olivathan he kerran tavanneet vampyyrin, eikä se tehnyt heihin kovin suurta vaikutusta. Anton vie Rydigerin iltajunalla etukäteen maalle. Matkalla on tietysti muutamia ongelmia kuten Rydigerin rakkaan arkun kuljettaminen ja viereisellä penkillä istuva rouva, joka kadonneet silmälasit löydettyään käy uteliaaksi. Perille he kuitenkin pääsevät. Vampyyri jää maalle kun taas Anton palaa kaupunkiin ja tulee vanhempiensa kanssa takaisin. Vanhemmat eivät tiedä yöllisestä retkestä mitään.

Kirjassa jää epäselväksi se, saivatko vanhemmat tietää vampyyrin mukanaolosta, sekä se, miten Rydiger pääsi pois maalta. Teos on sinänsä itsenäinen kokonaisuus, sillä sen alussa on esitelty kirjan henkilöt ja kerrottu vähän heidän teoistaan muissa sarjan kirjoissa. Kirjailija ei silti sorru turhaan selittelyyn vaan kirja etenee johdonmukaisesti alusta loppuun.

Juho Sandberg


Takaisin arvosteluhakemistoon


Takaisin Aikakoneen arkistoon


Takaisin sivun alkuun